Νέα εποχή για το ΟΑΚΑ: Έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων

0

Μια νέα εποχή ξεκινά για το ΟΑΚΑ καθώς υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση, μέσω της οποίας η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 5.847.840,00€ (συν ΦΠΑ) έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του.

Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Λ. Αυγενάκη και του Προέδρου του ΟΑΚΑ Ν. Βιδάκη. Η προγραμματική προβλέπει μεταξύ άλλων την αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων (ταρτάν) του ΟΑΚΑ (κεντρικός στίβος, Κ1, Κ2, προπονητήριο ΣΕΓΑΣ), τη στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου αθλοπαιδιών «Νίκος Γκάλης», συνολικής επιφάνειας 2.767τ.μ., τη στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου συνολικής επιφάνειας 4.953τ.μ. και την αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ.

Συνέντευξη Τύπου

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Πατούλη και τον κ. Αυγενάκη, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ Ν. Βιδάκης, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Ο.Α.Κ.Α. Κ.Χαλιορής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Καπράλος, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα και η Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Τ. Κελεσίδου. Παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού.

Τόσο ο υφυπουργός Πολιτισμού Λ. Αυγενάκης, όσο και τα στελέχη του ΟΑΚΑ ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική συμβολή του στην προσπάθεια να εισέλθει σε μια νέα εποχή το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο και επισήμαναν ότι η στήριξη της Περιφέρειας και προσωπικά του περιφερειάρχη σε εμβληματικά αθλητικά έργα και υποδομές είναι ουσιαστική. Ως ενδεικτικά παραδείγματα αναφέρθηκαν το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, το έργο «Αποκατάστασης Δομικών Βλαβών Κλειστών Γυμναστηρίων «Σπίτι του στίβου» και «Σπίτι του Βόλεï», το Αδριάνειο Υδραγωγείο κ.α.

«Μητρόπολη αθλητισμού»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του τόνισε ότι είναι μια σπουδαία ημέρα για το ΟΑΚΑ και τον ελληνικό στίβο υπογραμμίζοντας ότι η εμβληματική αυτή εγκατάσταση είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οδηγώντας σε εσωστρέφεια τον ελληνικό στίβο, αφού σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούσαν να γίνουν διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας. «Το στοίχημα είναι να βρεθεί ο στίβος του ΟΑΚΑ στο διεθνές επίκεντρο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Γ. Πατούλης: «Το ΟΑΚΑ εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Σύντομα θα γίνει και πάλι μητροπολιτικός πόλος αθλητισμού διεθνούς εμβέλειας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι λειτουργικός μέτοχος στην αναβάθμιση του ΟΑΚΑ που έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μία μητρόπολη του αθλητισμού», ενώ έκανε λόγο για «έναρξη μίας νέας εποχής».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ