Δήμαρχος Πεντέλης για Πεντελικό Όρος: «Ναι στην αποκατάσταση – ανάπλαση όλων των ανενεργών λατομείων του Πεντελικού»

0

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά με την ευκαιρία της απορριπτικής Απόφασης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για λατομείο μαρμάρων στη θέση Βάθεια Χούνη στη Ραπεντώσα Διονύσου, προχώρησε σε σχετική δήλωση.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την Απόφαση αυτή, διότι οι σταθερές και συνεχείς προσπάθειές μας για να μην ξαναλειτουργήσουν λατομεία οπουδήποτε στο Πεντελικό Όρος ευοδώθηκαν για ακόμη μία φορά. 

Συνέπεια και σχέδιο

Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και διαρκή συντονισμό με όλους τους όμορους Δήμους, τον ΣΠΑΠ και άλλους φορείς, ώστε να μην περάσει ποτέ καμία τέτοια απόφαση. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε θέμα η θέση μας είναι σταθερή και ξεκάθαρη: ΟΧΙ σε κάθε απόπειρα Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). ΝΑΙ στην αποκατάσταση – ανάπλαση όλων των ανενεργών λατομείων του Πεντελικού. Συνεχίζουμε με συνέπεια και σχέδιο για να το πετύχουμε.

Διαβεβαιώνουμε, για μία ακόμη φορά τους συμπολίτες μας ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία λατομική εκμετάλλευση στο Πεντελικό Όρος. Έχουμε σχέδιο εκπονημένο σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για την οριστική ανάπλαση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και του περιβαλλοντικού πλούτου του βουνού μας».

 Ομόφωνη απόφαση

Καταλυτικό ρόλο για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, είχε η ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 9/3/2022, για μη επαναλειτουργία λατομείων στο Πεντελικό. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε παρευρεθεί και τοποθετηθεί η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

Σημειώνεται επίσης, ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει από τον Αύγουστο του 2021, το σχέδιο του Δήμου Πεντέλης για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων του Πεντελικού.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ