Δήμος Αθηναίων: Αναβάθμιση της πόλης με πεζοδρόμια έκτασης 11 Ολυμπιακών Σταδίων

0

Κ. Μπακογιάννης: «Συνεχίζουμε δρόμο – δρόμο, γειτονιά – γειτονιά»

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον Δήμο Αθηναίων το μεγάλο έργο αναβάθμισης των πεζοδρομίων της πόλης, το οποίο αλλάζει σταδιακά τις γειτονιές και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την ασφάλεια και άνεση των πεζών. Πρόκειται για μια παρέμβαση που “απλώνεται” και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας, με προϋπολογισμό ύψους 24 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν, περιλαμβάνεται η αποκατάσταση, συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων της Αθήνας.
Μέσα σε τρία χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων έχει ανακατασκευάσει πεζοδρόμια στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, συνολικής επιφάνειας 74.062 τ.μ., έκταση που καλύπτει 11 φορές το Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ).
Σήμερα, το έργο εκτελείται -ταυτόχρονα- σε πολλά μέτωπα μέσα στην πόλη.
«Μετά από πολλά χρόνια, η Αθήνα σταδιακά αποκτά νέα, αναβαθμισμένα πεζοδρόμια. Συνεχίζουμε δρόμο-δρόμο, γειτονιά-γειτονιά μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο σε ολόκληρη την πόλη», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Δρόμοι με αναβαθμισμένα πεζοδρόμια
Καινούργια και σύγχρονα πεζοδρόμια έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, στους παρακάτω κεντρικούς δρόμους: Φιλελλήνων, Φαβιέρου, Σίνα, Μαρασλή, Ακομινάτου, Κριεζώτου, Καρνεάδου, Ρουμπέση, Λαγουμιτζή, Ευρυδάμαντος, Πύρρας, Αμφιπόλεως, Ηούς, Ορφανίδου, Πλαταιών, Αλκμήνης, Μαραθωνομάχων, Επιδαύρου, Βικέλα, Φωκά, Συρακουσών, Κίου, Κερκύρας, Αγίου Μελετίου, Παρασίου, Λουίζης Ριανκούρ, Σφιγγός, Γενναίου Κολοκοτρώνη, Δηληγιάννη.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων κατά τις εργασίες ανακατασκευής, αποκαθιστούν πεζοδρόμια που είτε παρουσιάζουν φυσικές φθορές -γήρανση υλικών, καιρικές συνθήκες, φθορά υλικών από τη χρήση- είτε είχαν υποστεί φθορές από κακοτεχνίες παλαιότερων παρεμβάσεων (Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας κλπ.).
«Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο κέντρο και τις γειτονιές αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ των έργων που υλοποιούμε, με στόχο να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα της πόλης. Η Αθήνα, πλέον, σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, εκσυγχρονίζει τις υποδομές της και γίνεται φιλική, προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλους τους πολίτες», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλης Αξιώτης.
Πρόβλεψη για ΑμεΑ και παιδικά καρότσια
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, δημιουργώντας ράμπες ΑμεΑ, όπου δεν υπήρχαν, με στόχο τη διευκόλυνση τόσο των ανθρώπων που κινούνται με αμαξίδιο, όσο και των γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά τους σε καρότσια.Σημειώνεται ότι η ανακατασκευή των πεζοδρομίων γίνεται με χρήση ψυχρών υλικών, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της θερμικής νησίδας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Βίντεο με τις εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ