Δήμος Καισαριανής: Ανταποδοτική Ανακύκλωση-“Ανακυκλώνουμε Κερδίζοντας!”

0
Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καισαριανής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που εφαρμόζει, ξεκίνησε την τοποθέτηση Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, με πρώτο σημείο τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης έξω από το γήπεδο «Μιχάλης Κρητικόπουλος».
Στο άμεσο μέλλον ο Δήμος Καισαριανής θα τοποθετήσει άλλο ένα Πολυκέντρο στην Κάτω Καισαριανή και τους επόμενους μήνες δύο ακόμη Πολυκέντρα σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Τσιροζίδης συναντήθηκαν την Τετάρτη 15 Μαρτίου με τους εκπροσώπους της προμηθεύτριας εταιρίας ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ στο πρώτο Πολυκέντρο του Δήμου Καισαριανής και συζήτησαν τα πιθανά σημεία τοποθέτησης των υπόλοιπων Πολυκέντρων που η εταιρία θα τοποθετήσει στην πόλη.
Τι ανακυκλώνουμε στο Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Δήμου Καισαριανής: γυάλινα μπουκάλια, πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών και άλλων πόσιμων σκευασμάτων, μεγάλες πλαστικές σακκούλες, πλαστικά καπάκια από μπουκάλια
Για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα super market, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.
Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.
Εναλλακτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δωρίσει τα χρήματα τα οποία κερδίζει με το πάτημα ενός κουμπιού στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού (κίτρινο κουμπάκι).
Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δωρίσει τα χρήματα τα οποία κερδίζει με το πάτημα ενός κουμπιού στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού (κίτρινο κουμπάκι).
Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Καισαριανής περιλαμβάνει και την επικείμενη επέκταση του Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Βιοαποβλήτων που ο Δήμος εφάρμοσε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020, με την τοποθέτηση 1.000 καφέ κάδων σε ολόκληρη την Καισαριανή.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε Συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ