Δήμος Αλίμου: Η μάχη του Δημάρχου υπέρ της δημοτικής περιουσίας

0
Αποφασισμένος να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, μέχρι να αποδοθεί η δημοτική περιουσία στους πολίτες, δηλώνει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Παράλληλα κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Αστυνομίας για να παρεμποδιστούν οι εργασίες των συνεργείων του δήμου σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά ενημερωτικά μέσα, την Τετάρτη το πρωί δημιουργήθηκε ένταση στο παραλιακό μέτωπο όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν δημοτικούς υπαλλήλους.
“Ο Δήμαρχος δίνει όλες του τις δυνάμεις γιατί είχε μία απόφαση για ένα αυθαίρετο εκεί αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην προσπάθειά του για την καταπολέμηση της παρανομίας” αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Mega”.

Τι υποστηρίζει ο Δήμαρχος

“Βρισκόμαστε στον Άλιμο, εδώ στο φιλέτο του Δήμου, εδώ και δέκα ημέρες έχει κορυφωθεί μία υπόθεση που κρατάει πολύ καιρό. Υπάρχει εδώ μία ιδιοκτησία, ένα διάσημο cafe το οποίο είχε καταπατήσει χώρο του δήμου με τραπεζοκαθίσματα αλλά και ένα πάρκινγκ που ανήκει στον δήμο και ο επιχειρηματίας το έχει μισθώσει σε τρίτο”
“Ζούμε το θέατρο του παραλόγου, δεν νοείται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα του 2023 να υπάρχουν καταπατημένες κοινόχρηστες εκτάσεις πρασίνου αντί να είναι στη χρήση των πολιτών και να προσπαθούν κάποιοι αυθαίρετα να τις μετατρέψουν σε δικό τους χώρο” λέει ο δήμαρχος
“Δεν νοείται βεβαίως να κάνουμε νόμιμες εργασίες ως δήμος για να αποκαταστήσουμε το πράσινο, για να αποκαταστήσουμε τη μορφή των κοινόχρηστων χώρων και ο επιχειρηματίας με ένα τρόπο πολύ καταχρηστικό και κακόπιστο να φωνάζει την αστυνομία και να κάνει μηνύσεις προκειμένου να παρεμποδίσει τις νόμιμες εργασίες. Έχουμε νόμιμες πολεοδομικές άδειες, βρισκόμαστε σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο, σε περιουσία του δήμου δηλαδή και έχουμε πλήρη νομιμότητα σε ότι κάνουμε.

Η επιχείρηση εργαλειοποιεί την αστυνομία”

“Έρχεται κάθε μέρα η αστυνομία, δεν σταματάει τις εργασίες επειδή είναι νόμιμες αλλά επειδή όμως ο επιχειρηματίας επιθυμεί να υποβάλλει μηνύσεις, παίρνει κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα τους εργάτες του δήμου. Δεν τους κρατάει για αυτόφωρο αλλά καταλαβαίνετε ότι με όλη αυτή τη διαδικασία έχει χαθεί η εργάσιμη ημέρα. Χθες λοιπόν επειδή ήρθε πάλι η αστυνομία που την έχει εργαλειοποιήσει πλήρως ο επιχειρηματίας με την τακτική αυτή που ακολουθεί. Τελικά αντί να προστατεύσει εμάς έχει καταλήξει να εξυπηρετεί τις στοχεύσεις του επιχειρηματία.
Η αστυνομία λέει ότι αφού θέλει να σας κάνει μήνυση πρέπει να σας πάρω στο τμήμα. Θα μπορούσαν να πάρουν τον υπεύθυνο του συνεργείου, εμένα ή τον αντιδήμαρχο και όχι όλους τους εργάτες. Χθες οι εργάτες ετράπησαν σε φυγή, κάποιοι από εμάς πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και οι υπόλοιποι μείναμε πίσω και είπαμε δεν θα περάσει αυτή η καταχρηστική συμπεριφορά της επιχείρησης που εργαλειοποιεί την αστυνομία, θα συνεχίσουμε οι αιρετοί και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι του δήμου που ήταν κοντά μας να κάνουμε τις εργασίες αποξήλωσης των αυθαίρετων κατασκευών από τον κοινόχρηστο χώρο.”
“Όσες φορές κι αν έρθει η αστυνομία και όσες φορές κι αν μας κάνει μήνυση ο επιχειρηματίας δεν πρόκειται αυτές οι αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές στο πράσινο και στον κοινόχρηστο δημοτικό χώρο να παραμένουν εκεί. Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα όσο χρειάζεται μέχρι να αποξηλώσουμε και να αποδώσουμε στη χρήση του κοινού με πράσινο. Δεν νοείται Ριβιέρα το 2023 με καταπατημένα και με κακής ποιότητας και αισθητικής πρόχειρες κατασκευές.” αναφέρει ο Δήμαρχος.

Είναι εργαλειοποίηση του κράτους από άνομα συμφέροντα”

“Εμείς ξεκινήσαμε εργασίες εδώ και δέκα ημέρες. Από την πρώτη στιγμή φώναξαν την αστυνομία. Αρχικά έλεγαν ότι είναι δικός τους χώρος. Αυτός ο χώρος είναι δημοτικός, κοινόχρηστος για στάθμευση και υπάρχουν παρκαδόροι του καταστήματος που ζητάνε χρήματα χωρίς απόδειξη και παίρνουν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων. Και όταν διαμαρτύρονται οι δημότες λένε ότι δήθεν έχουν συνεννοηθεί με τον δήμο. Μιλάμε για κατάληψη μίας έκτασης 1,5 στρέμματος. Είναι εργαλειοποίηση του κράτους από άνομα συμφέροντα.
Ο χώρος είναι ήδη εργοτάξιο από τον δήμο. Δεν θα φύγουν τα συνεργεία μας από τον δημοτικό μας χώρο, ακόμη και αν μας κάνει κάθε μέρα μήνυση. Αυτές είναι τριτοκοσμικές συμπεριφορές, θέλω να πιστεύω ότι στην Ελλάδα, μετά τα Τέμπη θα αφήσουμε πίσω μας κάποιες πολύ κακές και προκλητικές συμπεριφορές.
Ο χώρος θα αναπλαστεί, θα αποκατασταθεί το πράσινο και θα είναι ανοιχτός για να τον χαίρονται όλοι οι πολίτες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ