Δήμος Αλίμου: H «Έναστρη Νύχτα» του Van Gogh ομορφαίνει το 2ο Λύκειο

0

Στην πλευρά που βλέπει προς το ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη», το δίδυμο των Spylex Design δημιούργησαν τον γνωστό πίνακα του Van Gogh «Έναστρη Νύχτα».

Το καλλιτεχνικό δίδυμο είναι υπεύθυνο για τα διάσημα έργα τέχνης που βρίσκονται στα ΚΑΦΑΟ του Αλίμου και τώρα έκαναν ακόμα μία υπέροχη εικαστική παρέμβαση που ομορφαίνει την πλατεία Καραϊσκάκη.

Spylex Design: O Σπύρος και η Αλεξάνδρα που ξεκίνησαν να μετατρέπουν σε έργα τέχνης τα ΚΑΦΑΟ του Αλίμου.

Ήταν άνοιξη του 2021 όταν το καλλιτεχνικό δίδυμο ανέλαβε να μετατρέψει σε έναν υπαίθριο χώρο πολιτισμού τον Άλιμο, ξεκινώντας αρχικά από τα ΚΑΦΑΟ του Δήμου, εκείνα τα γκρίζα κουβούκλια του ΟΤΕ με τα χιλιάδες καλώδια, τα οποία βρίσκονται σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Τα περισσότερα από αυτά περνούν απαρατήρητα. Εκτός και αν βρίσκεσαι στον Άλιμο. Ο Δήμος Αλίμου αποφάσισε να τα ζωγραφίσουν καλλιτέχνες. Μετά τον Yakou και Born, οι καλλιτέχνες της Spylex Design αναβίωσαν διάσημους πίνακες ζωγραφικής και εμβληματικές προσωπικότητες της τέχνης.

Περισσότερα από εκατό ΚΑΦΑΟ του Αλίμου έχουν γεμίσει με τέχνη, μετατρέποντάς τα στα πιο instagram friendly σημεία της πόλης .Η δράση είναι εμπνευσμένη από το επιτυχημένο πρόγραμμα «Outside the box» που ξεκίνησε στο Τορόντο το 2013.

Ποιοι είναι οι Spylex Design

Είναι ο Σπύρος και η Αλεξάνδρα, δυο νέα παιδιά από την Κατερίνη, αυτοδίδακτοι, όπως λένε οι ίδιοι , αλλά η ζωγραφική ήταν κάτι που τους άρεσε από παιδιά, από τότε που θυμόνται τον εαυτό τους, ζωγραφίζανε. Ξεκινήσαν το street art πριν το 2018. Μέχρι τότε ζωγράφιζαν παιδικά δωμάτια, μαγαζιά, τοιχογραφίες κλπ. Το 2019 δημιουργήσανε ένα μεγάλο graffiti στην Λεπτοκαρυά και στη συνέχεια πήρανε μέρος στην δράση ζωγραφικής των ΚΑΦΑΟ της Κατερίνης.

Πώς επιλέχθηκαν τα σχέδια

Τα σχέδια που κοσμούν τα ΚΑΦΑΟ αλλά και το λύκειο του δήμου Αλίμου, όπως ενημέρωσαν ο Σπύρος και η Αλεξάνδρα είναι επιλογή του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη. Σκοπός της δράσης είναι να μαθαίνουν – ειδικά οι νέες γενιές – τα έργα διάσημων ζωγράφων και να περνάνε μηνύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ