Δήμος Βύρωνα: Η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης και διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ

0

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 17:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί η 1η εκδήλωση ενημέρωσης & διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Βύρωνα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο σε πολίτες, όσο και σε εκπροσώπους φορέων και περιλαμβάνει εισαγωγική παρουσίαση για το ΣΒΑΚ από την Ομάδα Έργου και στη συνέχεια διαβούλευση με τους παριστάμενους, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των πολιτών, αλλά και καταγραφή των αναγκών και των επιθυμιών τους.

Λίγα λόγια για το ΣΒΑΚ Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET και την ΜΣΜ consulting, καταρτίζει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Βύρωνα. Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών σε μια περιοχή και εκπονείται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, όπως εσείς.

Ο στόχος

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας επιχειρεί:

Να αντιμετωπίσει χρόνια συγκοινωνιακά προβλήματα, με προτεραιότητα την αύξηση της οδικής ασφάλειας

Να ενισχύσει την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα μειωμένης κινητικότητας)

Να συμβάλει στον περιορισμό της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής

Να εξοικονομήσει και να αξιοποιήσει κατάλληλα τους δημόσιους οικονομικούς πόρους

Να βελτιώσει την εικόνα της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων εργασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ