Ένας κολυμβητικός άθλος, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Παρασκευή 29 Ιουλίου, από ένα μέλος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Βύρωνα «Χρήστος Ταμπαξής».

Η Ελεάνα Παπαφλωράτου, αθλούμενη στο τμήμα ενηλίκων, πραγματοποίησε επιτυχώς το διάπλου Κεφαλονιάς – Ζακύνθου, κολυμπώντας πάνω από 8 συνεχόμενες ώρες προκειμένου να διανύσει τα περίπου 20 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας που χωρίζουν αυτά τα δύο νησιά.

Η Ελεάνα δεν είχε επαφή με την κολύμβηση και επέλεξε το Κολυμβητήριο του Βύρωνα το 2016, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που της προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε χέρι, ώμους και σπονδυλική στήλη, καθώς επίσης και νευρομυϊκά. Αρχικά έμπαινε στην πρώτη διαδρομή με βοήθεια, όμως με συνέπεια και σταθερότητα στις προπονήσεις, παρά τις δυσκολίες κατόρθωσε σε λιγότερο από δύο χρόνια να συμμετέχει σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης.

Πηγή έμπνευσης

Σχετικά με το κολυμβητικό της κατόρθωμα η ίδια δηλώνει πώς όταν βρίσκεται στο νερό νιώθει ζωντανή, και πως στο κολύμπι υπεραποστάσεων μπορεί το σώμα να αποτελεί το όχημα αλλά σε αυτό το υπέροχο ταξίδι κινητήριος δύναμη είναι η ψυχή και η θέληση.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον συν-κολυμβητή φίλο και ορθοπεδικό γιατρό Ιωάννη Λαφαζάνο, τον γιατρό του ΚΑΤ Φίλιππο Γιαννούλη, τον προπονητή της Κωνσταντίνο Δαβερώνα, καθώς και τους συναθλούμενους και το προσωπικό του κολυμβητηρίου για τη στήριξη και την βοήθεια στον αγώνα της.

Η Δημοτική Αρχή, το ΔΣ και το προσωπικό του Δήμου Βύρωνα θέλουν να συγχαρούν την Ελεάνα, που απέδειξε πως είναι πηγή έμπνευσης και ψυχικής ανθεκτικότητας για όσους πιστεύουν ότι δεν μπορούν και πως με προσπάθεια, στόχους, θέληση, υπομονή και επιμονή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Ανακατασκευή δημοτικού σταδίου

Την ίδια στιγμή Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ολοκλήρωσαν τη μελέτη ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου (στίβου και χλοοτάπητα) του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα.

Το έργο, συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, προβλέπει την αντικατάσταση του ταρτάν του στίβου αλλά και του χλοοτάπητα του γηπέδου και έχει κατατεθεί  στην Περιφέρεια για έγκριση και χρηματοδότηση. Οι εκτεταμένες φθορές του ταρτάν σε συνδυασμό με την εντατική χρήση του, καθιστούν τους χώρους αυτούς ακατάλληλους και επικίνδυνους για τραυματισμό των αθλουμένων και χρήζουν άμεση αντικατάσταση.

Τι προβλέπεται

Οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν συνοπτικά αφορούν:

Αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου με την τοποθέτηση προκαλλιεργημένου υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα σε συνολική έκταση 8325 m2.

Προμήθεια και τοποθέτηση στο στίβο νέου ελαστικού τάπητα (ταρτάν) συνολικής έκτασης 6.100 m2.

Απαραίτητες εργασίες στεγάνωσης τμήματος της κερκίδας, ώστε να σταματήσουν η εισροή υδάτων στους χώρους των αιθουσών.

Προμήθεια και τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού (συγκεκριμένα δύο τέρματα αλουμινίου με δίκτυα, τέσσερις σημαίες στα σημεία του κόρνερ καθώς και πάγκοι «στεγασμένων» καθισμάτων.

Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν την 1η φάση εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα. Θα ακολουθήσει η 2η φάση εργασιών, η οποία προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των κερκίδων.

Μετά τις εργασίες αυτές θα παραδοθεί στους αθλούμενους του Δήμου ένα στάδιο υψηλών προδιαγραφών, κατάλληλο για αγώνες, προπονήσεις και την άθληση των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here