Δήμος Καισαριανής: Έπεσαν οι υπογραφές για τα αντιπλημμυρικά έργα

0

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Καισαριανής, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Χρήστο Βοσκόπουλο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου.

Τι προβλέπει το έργο

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 715.434.00€ και αφορά την ενίσχυση του αντιπλημμυρικού δικτύου ομβρίων επί της οδού Γρηγορίου Θεολόγου.

Συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει την τοπική τροποποίηση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων και την ενίσχυση του με επιπλέον φρεάτια υδροσυλλογής, όπου έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού επί της οδού Γρ. Θεολόγου, αλλά και παρεμβάσεις σε κάθετους δρόμους.

Επισημαίνεται ότι, το έργο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, αφού εκτός από τις αποχετευτικές εργασίες, θα γίνει συνολική ανάπλαση της Γρ. Θεολόγου με νέα ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή των πεζοδρομίων με οδεύσεις για ΑμΕΑ και διαβάσεις πεζών, περαιτέρω ενίσχυση του οδοφωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας ενώ παράλληλα θα υπάρξει και τόνωση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν και ζώνες στάθμευσης οχημάτων, καθώς με την ανάπλαση των πεζοδρομίων θα μετατοπισθούν και τα ρείθρα της δεξιάς πλευράς ανόδου της Γρ. Θεολόγου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Καισαριανής και με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, εστίασε και στην πορεία υλοποίησης άλλων έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Παράλληλα συζήτησε με τον κ. Βοσκόπουλο τις προοπτικές και δυνατότητες για νέα έργα, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κος Βοσκόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στην υλοποίηση ενός αναγκαίου έργου για την Καισαριανή, με πολλαπλά οφέλη για την ασφάλεια των πολιτών και το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ