Δήμος Καισαριανής: «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στο Σκοπευτήριο

0

Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καισαριανής διοργάνωσαν εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» για τους μαθητές των σχολείων της πόλης. Συνολικά περισσότεροι από 200 μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καισαριανής, συμμετείχαν την Πέμπτη 9 Ιουνίου, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, στο «πράσινο» Λόυνα Παρκ.

Εκπαίδευση

Οι μαθητές – μαθήτριες είχαν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του Λούνα Πάρκ, να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Το χώρο της δράσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού, Γιάννη Τσιροζίδη και συνομίλησαν με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και την ομάδα της ΕΕΑΑ.

Διαχείριση απορριμμάτων

«Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, θέλουμε αυτά τα παιδιά να είναι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Έχουμε σχεδιάσει και θα δείτε να υλοποιούνται στο επόμενο διάστημα και άλλες δράσεις. Η δράση αυτή θα επαναληφθεί, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να λάβουν μέρος. Τα παιδιά είναι εκείνη η ομάδα που εκπαιδευόμενη, όχι μόνο θα εκπαιδεύσει τους μεγαλύτερους, αλλά θα είναι εκείνη που στα επόμενα χρόνια καλείται να διαχειριστεί την ανακύκλωση σε μεγαλύτερο βαθμό, από ότι αυτό συμβαίνει σήμερα. Ευχαριστώ τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και την ΕΕΑΑ» δήλωσε ο Δήμαρχος.

Ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιροζίδης, αρμόδιος για τη συλλογή και διαχείριση της  ανακύκλωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών και την ενεργοποίηση των πολιτών, και ανέφερε τις δράσεις που υλοποίησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος:

  • Ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με τη διανομή έντυπου υλικού, καθώς και της μπλε τσάντας ανακύκλωσης, σε όλους τους μαθητές του Δήμου.
  • Τοποθέτηση μπλε κάδων ανακύκλωσης σε πρόσθετες θέσεις, επιτυγχάνοντας πύκνωση του δικτύου.
  • Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στο Σκοπευτήριο, ώστε να εκπαιδευτούν τα παιδιά μας με δημιουργικό τρόπο στην ανακύκλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ