Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις» προκηρύσσουν διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με θέμα τα γεγονότα που συντάραξαν τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, γνωστά ως «Σεπτεμβριανά του 55’» και τη μαζική απέλαση των Ελλήνων υπηκόων που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 1964. Οι δημιουργίες των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό θα φιλοξενηθούν σε εικαστική έκθεση σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο.

Σκοπός του διαγωνισμού

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ιστορικά γεγονότα έχουν αποτελέσει πολλές φορές πηγή έμπνευσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας σκοπός του διαγωνισμού είναι η διατήρηση της μνήμης των καθοριστικών για τον ελληνισμό της Πόλης γεγονότων η παροχή δυνατότητας στους ενδιαφερόμενους δημιουργούς να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να παρουσιάσουν τη δημιουργική τους πρόταση σύμφωνα με τους τιθέμενους όρους και προϋποθέσεις.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά αυτοδίκαιη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων και των διαδικασιών και των αποφάσεων της Επιτροπής Αξιολόγησης που περιλαμβάνονται στους παρόντες όρους του διαγωνισμού, όπως είναι δημοσιευμένοι στην εν λόγω προκήρυξη.

Όροι του διαγωνισμού

Δικαίωμα συμμετοχής στον παρόντα διαγωνισμό έχουν αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όλα τα στοιχεία που θα υποβληθούν από τους συμμετέχοντες στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα τηρηθούν απόρρητα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό μόνο με ένα πρωτότυπο έργο, σε μία από τις παρακάτω μορφές εικαστικής δημιουργίας: ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ, χαρακτική, γραφιστική απόδοση, βίντεο, φωτογραφία . Το έργο πρέπει να είναι πρωτότυπο και δεν θα πρέπει έχει εκτεθεί ή αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις των έργων ζωγραφικής, κολάζ, χαρακτικής, γραφιστικής απόδοσης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 90Χ70 εκ. Στην κατηγορία της γλυπτικής τα έργα θα πρέπει να έχουν μέγιστο μέγεθος 30Χ40 εκ., ενώ τα βίντεο να έχουν διάρκεια έως 8 λεπτά. Παράβλεψη τήρησης των ανωτέρω συνεπάγεται απόρριψη της αίτησης συνεπώς και του έργου.

Βράβευση έργων

Η τελική αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από ειδική διεπιστημονική επιτροπή που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η επιτροπή θα επιλέξει 3 έργα, τα οποία θα βραβευθούν.

Ο/Η νικητής/τρια του 1ου βραβείου θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη (1 άτομο) με τα έξοδα της μετακίνησης και διαμονής καλυμμένα.

Ο/Η νικητής/τρια του 2ου βραβείου θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι εντός Ελλάδος

Ο/Η νικητής/τρια του 3ου βραβείου θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα tablet .

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Τα έργα όλων των συμμετεχόντων θα περιληφθούν στην έκθεση και στον έντυπο συνοδευτικό κατάλογό της, ο οποίος θα περιλαμβάνει ακόμη ενημερωτικό κείμενο ως προς τη θεματική της έκθεσης, καθώς και κείμενα-φωτογραφίες παρουσίασης των έργων και βιογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την πρόταση συμμετοχής τους ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμό τους και αναλυτικά τα στοιχεία του έργου (τίτλο, διαστάσεις, σύντομη περιγραφή), καθώς και να αποστείλουν φωτογραφία/ες από το έργο σε υψηλή ανάλυση (300dpi) και ένα σύντομο βιογραφικό.

Τα έργα στη φυσική τους μορφή θα παραδοθούν σε χρόνο που θα ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν από την έκθεση.

Η περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής έχει ξεκινήσει ήδη και θα λήξει το Σάββατο 5 Μαΐου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here