Δήμος Παλλήνης: Πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων

0

Ένα ακόμη βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας Υγείας, κάνει ο Δημος Παλλήνης, με τη δημιουργία οργανωμένου δικτύου συλλογής τηγανέλαιων σε όλη τη πόλη, διευρύνοντας έτσι τα ρεύματα ανακύκλωσης που ήδη λειτουργεί.

Ήδη, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 12, ειδικοί κάδοι, στα εξής, κεντρικά σημεία και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων:

Δημαρχείο Παλλήνης (Ιθάκης 12 Γέρακας)

Οδός Μιαούλη (3ο ΔΣ Γέρακα-περιοχή Σταυρού)

Κολυμβητήριο Γέρακα

Πλατεία Μακεδονίας (Γέρακα)

Πλατεία Ηρώων (Ανθούσα)

Πλατεία Ελευθερίας (Παλλήνη)

Πλατεία Αγ, Τρύφωνα (Παλλήνη)

Οδός Βενιζέλου (Παλλήνη)

Εργατικές Πολυκατοικίες (Πλατειά 1ης Μάη-Παλλήνη)

Πλατεία Αργυράς Σελήνης (Αγ. Νικόλαος Παλλήνη)

Πάρκο Καντζας ( 3ο ΔΣ Παλλήνης)

Πλατεία Πανοράματος (Παλλήνη)

Το δίκτυο των κάδων συλλογής τηγανελαίων θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις γειτονιές του Δήμου.

Στους κάδους αυτούς, οι πολίτες μπορούν να αποθέτουν τα χρησιμοποιημένα οικιακά μαγειρικά λάδια, σε πλαστικά μπουκάλια του 1-1,5 λίτρου (αναψυκτικών ή νερού), αντί να τα απορρίπτουν στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Τα τηγανέλαια αποτελούν μια από τις βασικές πηγές ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα και των θαλασσών. Η συσσώρευση στις αποχετευτικές εγκαταστάσεις δημιουργεί προβλήματα και φθορές. Η αξιοποίηση του ως καύσιμο, μετά τη μετατροπή του, αποτελεί αξιόλογη πρόταση ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

 Διεύρυνση του προγράμματος

Η πρωτοβουλία αποτελεί την συνέχεια της συλλογής τηγανέλαιων που υλοποιείται σε μεγάλο αριθμό σχολικών μονάδων του δήμου μας από το 2017, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης (δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen). Το δίκτυο συλλογής στα δημοτικά καταστήματα και τις πλατείες του Δήμου Παλλήνης και της αποκομιδής-αξιοποίησης των ελαίων, υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρία Fargeco Hellas ΕΠΕ, η οποία ανταποκρίθηκε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος που προκήρυξε ο Δήμος Παλλήνης.

Με το δίκτυο των κάδων συλλογής οικιακών μαγειρεμένων λαδιών, διευρύνεται και το πρόγραμμα Ανακύκλωσης έξι ρευμάτων, μεταξύ των οποίων και τηγανέλαιων, που υλοποιείται από το 2017, σε δεκάδες σχολεία του Δήμου Παλλήνης, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης (δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ