Το 1ο Διαδραστικό και Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα για Παιδιά Μη Τυπικής Ανάπτυξης και τους Φίλους Τους, διοργανώνεται στις 2 Οκτωβρίου 2022 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό PET PARTNERS ΟF HELLAS με οικοδεσπότες και πρωταγωνιστές τους αξιαγάπητους σκύλους θεραπείας του οργανισμού. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εντός του χώρου του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι τις 20.00 το βράδυ.

Δράσεις προσαρμοσμένες στα παιδιά

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εξοικείωσης των ατόμων με τους σκύλους θεραπείας, αλλά και διάδοσης της σημαντικής προσφοράς τους στα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός PET PARTNERS OF HELLAS προγραμματίζει δράσεις για τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους τους. Οι δράσεις αυτές είναι προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών ώστε να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες έχοντας για συντροφιά τους έναν τετράποδο φίλο – καθοδηγητή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με υποστηρικτές την 3Ε και τη Hasbro και χορηγό του φεστιβάλ τις τροφές σκύλων Purina της Nestle.

Τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στις επιμέρους δραστηριότητες καλώντας στο 6936818889 ώστε να δηλωθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα συμμετάσχουν στις επιμέρους δραστηριότητες, ή απλώς επισκεφθείτε το Φεστιβάλ για να γνωρίσετε την PET PARTNERS OF HELLAS και το σπουδαίο έργο της.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Δραστηριότητες – Φεστιβάλ 2022

Η κάθε δραστηριότητα μέσω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών. Ο κύριος άξονας βάση του οποίου κινούμαστε είναι η συμπερίληψη, η συνύπαρξη δηλαδή ατόμων άνευ διακρίσεων και η κατανόηση της σημαντικής συμβολής των ζώων και ειδικά των σκύλων, στη θεραπευτική διαδικασία και την κοινωνικοποίηση.

Η διάρκεια των δραστηριοτήτων κυμαίνεται από 30 έως 40 λεπτά έκαστη. Όλες θα πραγματοποιηθούν από πιστοποιημένους επαγγελματίες πεδίου. Ενδεικτικά:

1. Θεατρικό παιχνίδι (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)

2. Κρυμμένος θησαυρός (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)

3. Messy Play (Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)

4. Οδική αγωγή (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16)

5. Χειροτεχνίες(Προτεινόμενες ηλικίες: 2-16)

6. Ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες (Προτεινόμενες ηλικίες: 5-16).

7. Παντομίμα /Μιμήσεις (Προτεινόμενες ηλικίες: 4-12).

8. Μουσικοκινητική (Προτεινόμενες ηλικίες: 3-16).

Animateur και Face Painting Artists

Στον χώρο θα υπάρχουν επαγγελματίες Animateur και Face Painting Artists, καθώς και μουσική για την περαιτέρω διασκέδαση των συμμετεχόντων. Παράλληλα με τις προαναφερθείσες δραστηριότητες και καθ΄ όλη τη διάρκεια του event θα υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας και επαφής με τα σκυλιά θεραπείας του Φορέα “Pet Partners of Hellas”, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα παραπάνω δρώμενα.

Σχετικά με την Pet Partners of Helas

Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός PET PARTNERS OF HELLAS, δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα την μέθοδο Θεραπευτικής Επαφής με Σκύλους, ως εναλλακτική προσέγγιση υποστηρικτικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και ενηλίκων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here