Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League

0

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του UEFA Conference League, «Ολυμπιακός – Φιορεντίνα», που θα διεξαχθεί στις 22:00 στο γήπεδο «ΑΕΚ Αρένα», παρουσίασε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως τόνισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, που έχει οριστεί ως επικεφαλής Ασφαλείας (golden commander) του τελικού: «Πρόκειται για γιορτή του αθλητισμού την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε για την άψογη διεξαγωγή της, μιας και εικόνες από την πρωτεύουσα θα μεταδοθούν παγκοσμίως. Για την Ελληνική Αστυνομία η διασφάλιση της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των πολιτών, φιλάθλων και συμμετεχόντων σε αυτή αποτέλεσε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα.»

Στα μέτρα, όπως τόνισε ο κ. Σκούρας, θα εμπλακούν όλες οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ενώ υπολογίζονται ότι συνολικά θα πάρουν μέρος στην τήρηση των μέτρων περίπου 5 χιλιάδες αστυνομικοί.

O σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

– το σύνολο των αναγκαίων μέτρων, προσδιορίζοντας με σαφήνεια, τον αριθμό και τα καθήκοντα των εμπλεκομένων αστυνομικών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,

– την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής της αθλητικής αναμέτρησης και των παράλληλων εκδηλώσεων,

– την προστασία αθλητών και λοιπών αθλητικών παραγόντων, θεατών, επισήμων, αξιωματούχων, δημοσιογράφων κ.λπ.,

– την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής συγκέντρωσης, παραμονής και μεταφοράς των φιλάθλων,

– την εξασφάλιση άνετης προσέλευσης – παραμονής και αποχώρησης των φιλάθλων από την εγκατάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για άτομα με αναπηρία,

– την πρόληψη πράξεων βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων και γενικότερα την αποτροπή και αποθάρρυνση έκνομων ενεργειών.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας Αρχής, «μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας» όπως επισημάνθηκε από την Αστυνομία, με συνεχόμενες συναντήσεις συνδέσμων της Ελληνικής Αστυνομίας και της UEFA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ