Εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής στον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων

0

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκανστις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφορά του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α’Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Ο Δήμαρχος Σωτήριος Σούχλας δήλωσε:

Σε έναν δήμο με τεράστια ακτογραμμή, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών μας είναι προτεραιότητα για εμάς. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την ικανότητα της κοινωνίας μας να αντιδράσει σε περιπτώσεις επειγουσών καταστάσεων στο νερό και να διασφαλίσουμε την ασφαλή απόλαυση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για την συνεργασία, την άρτια δομημένη εκπαίδευση και καταρτισμένη γνώση που προσέφεραν, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις ναυαγοσωστικής.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής σχετικά με το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής τόνισε, «Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης. Αν και η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε μεγάλους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η Περιφέρεια Αττικής στέκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, με συνεχή προγράμματα πρόληψης, καθότι «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».

Η Γεν. Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Κουρή, δήλωσε, «Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Μια βασική εκπαίδευση στις γνώσεις ναυαγοσωστικής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και τους Δήμους, συνεχίζει να συμβάλλει τα μέγιστα με κάθε δυνατό τρόπο στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, διοργανώνοντας τα σημαντικά αυτά σεμινάρια »

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ