Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ολλανδία-Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

0

 

Τουλάχιστον ένας νεκρός και τριάντα τραυματίες, αρκετοί εκ των οποίων «σοβαρά», είναι ο προσωρινός επίσημος απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ολλανδία.
Επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν συγκρούστηκε με βαρύ μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ολλανδίας.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Φόορσχοτεν, κοντά στη Χάγη..
Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε στο ολλανδικό ραδιόφωνο πως 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σε άλλους προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο συρμός εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο από τη Λάιντεν στη Χάγη. Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και κατέληξε σε χωράφι, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Ένα δεύτερο βαγόνι έχει ανατραπεί κοντά στις γραμμές, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία πλέον έχει κατασβεστεί.
Όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 3:25 π.μ. (04:25 ώρα Ελλάδας και Κύπρου).
Νωρίτερα, το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό συρμό.
Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter πως άλλα δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη ακυρώθηκαν ή ανεστάλησαν εξαιτίας του ατυχήματος.
Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, euronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ