Η αποστολή του Άρτεμις ΙΙ: Κριστίνα Κοχ, Βίκτορ Γκλόβερ, Ρίντ Βάισμαν, Τζέρεμι Χάνσεν

0
PHOTO DATE: March 29, 2023. LOCATION: Bldg. 8, Room 183 - Photo Studio. SUBJECT: Official crew portrait for Artemis II, from left: NASA Astronauts Christina Koch, Victor Glover, Reid Wiseman, Canadian Space Agency Astronaut Jeremy Hansen. PHOTOGRAPHER: Josh Valcarcel

 

Ο χρόνος της αναμονής τελείωσε και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα τα μέλη της πρώτης εδώ και 50 χρόνια επανδρωμένης διαστημικής αποστολής στην Σελήνη.
Οι Αμερικανοί αστροναύτες Κριστίνα Κοχ, Βίκτορ Γκλόβερ, Ρίντ Βάισμαν και ο Καναδός επίσης αστροναύτης Τζέρεμι Χάνσεν συνιστούν το πλήρωμα για την αποστολή Άρτεμις 2.
Είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2024.
Έως τότε οι τέσσερις θα περάσουν από την απαραίτητη εκπαίδευση κι εξάσκηση και θα έχουν πλήρη στήριξη προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις 10 ημέρες παραμονής τους στο φεγγάρι.
Το μεγαλύτερο διάστημα αυτού του δεκαημέρου θα το περάσουν στην διαστημική κάψουλα Ωρίων, που θα αποκολληθεί από τον πύραυλο φορέα και θα επιστρέψει να προσυδατωθεί στον ωκεανό για να φέρει πίσω στην Γη τους 4 αστροναύτες.
Ένας από τους στόχους της αποστολής είναι να ανοίξει ο δρόμος και για την Αρτέμιδα 3 με ορίζοντα το 2025 και απώτερο στόχο την δημιουργία σεληνιακή βάσης της NASA και επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ένα φιλόδοξο και πολυδάπανο πρόγραμμα ύψους 100 δις δολαρίων.
Πηγή: euronews.gr, nasa.gov

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ