Επενδύσεις σε Κοινωνικά Κτίρια στην Αθήνα

0

Ενισχύεται πλέον το ενδιαφέρον των επενδυτών, ιδιωτών και θεσμικών, σε ακίνητα που αφορούν αυτοτελή κτίρια –για επαγγελματική κυρίως χρήση– κυρίως στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, τα οποία μπορούν, με μια ριζική ανακαίνιση ή αλλαγή χρήσης, να μεταπωληθούν ή να διατεθούν για μακροχρόνια μίσθωση με στόχο μια καλή απόδοση.

Η νέα επενδυτική τάση είναι η αξιοποίηση ακινήτων «κοινωνικού χαρακτήρα». Πρόκειται για μια εναλλακτική επενδυτική επιλογή που αποτελεί όμως διεθνή τάση καθώς σύμφωνα με δημογραφικά στοιχεία, παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού τρίτης ηλικίας που χρήζει εξειδικευμένης περίθαλψης.

Ειδικότερα, στη χώρα μας, είναι γνωστό πλέον το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και βέβαια τις σημαντικές δυσκολίες που διαπιστώνονται στο σύστημα υγείας ώστε να ανταπεξέλθει στη φροντίδα του αυξημένου πλέον αριθμού υπερηλίκων.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται σημαντικές ανάγκες για κτήρια με χρήσεις όπως είναι κέντρα φροντίδας ή/και διαμονής ηλικιωμένων, διαγνωστικά κέντρα και ιατρικές ή και νοσοκομειακές μονάδες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην Ευρώπη, και κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία, καταγράφεται ήδη σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων.

Αντίστοιχο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται πλέον και στην Ελλάδα. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί επενδύσεις από Γάλλους και Ισραηλινούς επενδυτές είτε στο κέντρο είτε στο ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής για τη δημιουργία και ανάπτυξη «κοινωνικών ακινήτων» με στόχο την προσφορά αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και περίθαλψης.

Η πρόταση της Intrum

Η Intrum REO διαθέτει προς πώληση επαγγελματικό κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.515 τ.μ. που ήδη έχει μισθωθεί με νέα 12ετή μίσθωση (λήξη 2034) και εκτιμώμενη απόδοση για τον επενδυτή που υπερβαίνει το 7%. Το ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στον σταθμό μετρό Αττικής, λειτουργεί ήδη ως μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, διαθέτει 30 κλίνες και ανακαινίστηκε πλήρως το 2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίριο έχει προδιαγραφές νοσοκομειακής μονάδας, καθώς παλαιότερα λειτουργούσε ως κλινική.

Στόχος της Intrum REO είναι η θετική συνεισφορά στην ενίσχυση της οικονομίας μέσα από την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κτηματαγοράς.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η Intrum REO έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, επενδύει στη δική της πλατφόρμα διαχείρισης PropertyBase και έχει λανσάρει τη δική της ιστοσελίδα πώλησης ακινήτων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ