Επιστρέφουν οι πλειστηριασμοί: Χιλιάδες ακίνητα στο σφυρί από τον Σεπτέμβριο

0

Επιστρέφουν από τον Σεπτέμβριο οι πλειστηριασμοί της ΑΑΔΕ για οφειλές στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου ξεκινούν ξανά οι πλειστηριασμοί και μαζί τους ξεκινά και ο εφιάλτης για χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες της Εφορίας.

Βάση του πλάνου που έχει εκπονηθεί από την Αρχή, στη διάρκεια του επόμενου πεντάμηνου είναι προγραμματισμένοι πάνω από 6.000 πλειστηριασμοί.

Πιο αναλυτικά, η έναρξη των πλειστηριασμών αναμένεται να γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου με τις οφειλές προς την ΑΑΔΕ να αγγίζουν συνολικά τα 90 δισ. ευρώ για 8.827 οφειλέτες.

Το επόμενο διάστημα, ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός εκείνων που θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, είτε πρόκειται για παλαιότερες οφειλές αλλά είτε και για όσες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση.

Έρχεται ο e-«φοροεισπράκτορας»

Πρεμιέρα κάνει τον Σεπτέμβριο το Eispraxis, το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο της ΑΑΔΕ με το οποίο θα επιχειρήσει να εισπράξει τα χρέη από οφειλέτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr,  η Εφορία θα μπορεί να «βλέπει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη και αν κρίνει πως μπορεί να τα εξοφλήσει με διαδικασίες «εξπρές», θα προχωράει σε κατασχέσεις. Παράλληλα, θα «παρακολουθούνται» όλοι όσοι εμπλέκονται σε κάθε υπόθεση οφειλής όπως οφειλέτες, συν-υπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι (με αποτύπωση της περιόδου εκπροσώπησης), συσχετιζόμενες Επιχειρήσεις (Όμιλοι, Απορροφήσεις, Συγχωνεύσεις).

 

Δυνατότητες

Το νέο δίκτυο «δαγκάνα» της ΑΑΔΕ θα παρέχει τις εξής δυνατότητες:

Άμεση παροχή κεντρικής πληροφορίας σε επίπεδο οφειλής (προφίλ οφειλέτη), συνδυάζοντας τις πληροφορίες από ηλεκτρονικές εφαρμογές και υποσυστήματα όπως εισόδημα, περιουσιολόγιο, καταστάσεις πελατών/προμηθευτών, Σύστημα αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με κράτη- μέλη της ΕΕ και πληροφορίες από τρίτους (όπως Κτηματολόγιο ΑΕ, ΓΕΜΗ, ΣΑΤ κ.λπ.).

Αυτοματοποίηση διαδικασιών πίστωσης, συμψηφισμού και συστήματος ρυθμίσεων.

Άμεση αυτοματοποίηση διαδικασιών με στόχο ένα πλήρες και ενιαίο μοντέλο διαχείρισης οφειλών. Εισαγωγή νέων μεθόδων και τεχνολογιών στο πλαίσιο της αναγκαστικής είσπραξης.

Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.

Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης συμψηφισμών.

Εφαρμογή αποστολής και διαχείρισης ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.

Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης.

Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογούμενων για θέματα οφειλών. Ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις βεβαιωμένες οφειλές τους, την τήρηση των ρυθμίσεων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ