Ερημώνει η ελληνική περιφέρεια: Πάνω από 200 σχολεία κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών

0

Πάνω από 225 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους για την επερχόμενη σχολική χρονιά λόγω έλλειψης μαθητών.

Πιο αναλυτικά, 227 σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης μαθητών με την ελληνική περιφέρεια να μαραζώνει καθώς τα στοιχεία είναι σοκαριστικά.

Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ηπείρου πέρυσι ανέστειλαν την λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2021-2022, 40 νηπιαγωγεία και Δημοτικά, ενώ φέτος, ακόμη 40 εκπαιδευτικά ιδρύματα ανέστειλαν την λειτουργία τους. Σε δυο μόλις σχολικές χρονιές δηλαδή καταγράφονται 80 λιγότερες σχολικές εν λειτουργία μονάδες.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πέρυσι ανέστειλαν την λειτουργία τους 27 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, ενώ φέτος 31.

Τα νούμερα που αφορούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σοκάρουν καθώς 73 Νηπιαγωγεία και 40 Δημοτικά σχολεία δεν θα υποδεχθούν φέτος μαθητές.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, 33 σχολικές μονάδες είχαν μηδενικές εγγραφές και θα παραμείνουν κλειστές, ενώ σε Δωδεκάνησα και περιφερειακή Ενότητα Ιονίων Νήσων 10 σχολεία δεν θα ανοίξουν φέτος.

Ήδη σε όλη την Επικράτεια 80 δημοτικά και 270 νηπιαγωγεία λειτουργούν με τον ελάχιστο αριθμό των 5 μαθητών.

Θλίψη προκαλεί η ερημοποίηση της Ελληνικής περιφέρειας, ενώ η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη καθώς εκατοντάδες σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχιστεί η κατάσταση αυτή καθώς το ανταγωνιστικό περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο δεν βοηθά στην διατήρηση της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ