Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι πλέον σπάνια: Τι θα συμβεί το φετινό φθινόπωρο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία Daniel δεν θα είναι το μοναδικό φαινόμενο που θα μας απασχολήσει το φετινό φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, «το φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά».

Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλασσες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά.

«Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!», προειδοποιεί ο Μαρουσάκης.

Όσον αφορά την πρόγνωσή του για τον καιρό αυτής της εβδομάδας:

«Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here