Ημερίδα της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων για την πρωτοβάθμια φροντίδα

0

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη, μετά την πανδημία, επιστημονική ημερίδα της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων (ΟΑΤΥΕ) με θέμα «Προληπτική Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ), που αποτελείται από τα ταμεία των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα (ΤΥΠΕΤ), των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. (ΕΔΟΕΑΠ) και των εργαζομένων στην Τράπεζα Ελλάδος (ΑΤΠΣΥΤΕ) και στην Αγροτική (ΤΥΠΑΤΕ). Η ημερίδα είχε σαν στόχο τη μελέτη θεμάτων πρόληψης στα πολυιατρεία των Ταμείων και την ανάδειξη καλών πρακτικών.

«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα συστήματα Υγείας όπως οι αυξανόμενες ιατρικές δαπάνες, όμως έχουμε διαφορές. Δεν έχουμε κρατική χρηματοδότηση, οι διοικήσεις είναι αιρετές και στόχος είναι η αξιοποίηση των δαπανών σε παροχή ποιοτικών υπηρεσιών», ανέφερε ανοίγοντας τις εργασίες ο πρόεδρος της ΟΑΤΥΕ, Κυριάκος Θεοδωρακάκος.

«Στα Ταμεία μας εφαρμόζουμε στην πράξη το ρητό που λέει πως είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε, παρά να θεραπεύουμε» είπε ο γεν. γραμματέας της ΟΑΤΥΕ, Χρήστος Ασπιώτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ