ΗΠΑ: Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των αστέγων τα τελευταία χρόνια

0
epa03090685 Karl-Heinz, homeless sits on the sidewalk in minus nine degree Celsius temperatures in Leipzig, Germany, 03 February 2012. He takes advantage of the offers from churches and social organizations at night like many of the homeless in Leipzig. Freezing temperatures and the return of snowstorms over Eastern and Central Europe killed more people on 03 February and highlighted massive problems in traffic and energy supply across the continent. EPA/HENDRIK SCHMIDT

Ο αριθμός των αστέγων στις ΗΠΑ έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με αναφορές από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης.

Οι πολύ υψηλές τιμές των ακινήτων και οι χαμηλοί μισθοί αποτελούν μόνο ένα μέρος του προβλήματος, σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεση του προς το Κογκρέσο, το Υπουργείο αναφέρει ότι ο αριθμός των αστέγων που φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε δομές κατέγραψε το 2021 μείωση της τάξης του 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 533.000 άνθρωποι βρέθηκαν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με έλλειψη στέγης.

Το φαινόμενο παρουσίαζε έξαρση ακόμη και πριν από την πανδημία κορωνοϊού, αλλά «η σημαντική οικονομική αστάθεια που έφερε η Covid-19» και οι αναφορές που προέρχονται από υπηρεσίες αρωγής αστέγων «έχουν εντείνει την ανησυχία», δήλωσε ο βουλευτής Εμάνουελ Κλίβερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ