ΗΠΑ: Η Ρωσία σχεδιάζει προσάρτηση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ τον Μάιο – Προσχηματικό δημοψήφισμα και στη Χερσώνα

0

Για «πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες κάνουν λόγο οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες,  η Ρωσία θα προσπαθήσει να προσαρτήσει τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ μέχρι τα «μέσα Μαΐου». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία μιας παρόμοιας λεγόμενης «λαϊκής δημοκρατίας» στη Χερσώνα που θα προσαρτηθεί επίσης, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OAΣΕ).

Δημοψηφίσματα

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να οργανώσει δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία κάποια στιγμή στα μέσα Μαΐου και ότι η Μόσχα εξετάζει ένα παρόμοιο σχέδιο για τη Χερσώνα», δήλωσε ο πρέσβης Μάικλ Κάρπεντερ σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μάικλ Κάρπεντερ πρόσθεσε ότι η Ρωσία φέρεται να απαγάγει τοπικούς αξιωματούχους σε πόλεις στην ανατολική και νότια Ουκρανία για να τους αντικαταστήσει με «ομάδες που είναι πιστές στη Μόσχα» και πως επίσης εξαφανίζει «διευθυντές σχολείων, δημοσιογράφους, τοπικούς ακτιβιστές, δημοτικούς αξιωματούχους».

 Απαγωγές αξιωματούχων

Ο Μάικλ Κάρπεντερ είπε ακόμα ότι η Ρωσία φέρεται να απαγάγει τοπικούς αξιωματούχους σε πόλεις στην ανατολική και νότια Ουκρανία για να τους αντικαταστήσει με «ομάδες που είναι πιστές στη Μόσχα» και πως επίσης εξαφανίζει «διευθυντές σχολείων, δημοσιογράφους, τοπικούς ακτιβιστές, δημοτικούς αξιωματούχους».

«Πιο πρόσφατα, υπήρξαν επίσης αναφορές ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκοψαν το Διαδίκτυο και την πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να απενεργοποιήσουν τη ροή αξιόπιστων πληροφοριών», είπε ο Αμερικανός πρέσβης Κάρπεντερ, προσθέτοντας ότι σε αυτές τις πόλεις η Ρωσία «μπορεί να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ψευδή δημοψηφίσματα για να προσπαθήσει να προσθέσει ένα πρόσχημα δημοκρατικής ή εκλογικής νομιμότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ