ΗΠΑ: Νέες σαρωτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και όσων επιχειρούν να τις παρακάμψουν

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα κυρώσεις σε εκατοντάδες φυσικά πρόσωπα και οντότητες – μεταξύ άλλων στην Κίνα, στην Τουρκία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – στοχεύοντας όσους επιχειρούν να παρακάμψουν τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» περισσότερα από 250 φυσικά και νομικά πρόσωπα, στην τελευταία ενέργεια της Ουάσινγκτον που επιχειρεί να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της Ρωσίας και να εμποδίσει την παράκαμψη των κυρώσεων τις οποίες επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που έχουμε στην διάθεση μας για να προάγουμε την ανάληψη ευθυνών για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ρωσία στην Ουκρανία και για εκείνους που χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν τη ρωσική πολεμική μηχανή» ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις σε ένα δίκτυο τεσσάρων νομικών προσώπων και εννέα ατόμων που έχουν την έδρα τους στην Κίνα, τη Ρωσία, το Χονγκ Κονγκ και το Πακιστάν για την αρωγή και την προμήθεια κινεζικής κατασκευής όπλων και τεχνολογικού εξοπλισμού στη Ρωσία. Σημειώνει ότι το δίκτυο επεδίωκε να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τους κινεζικούς ελέγχους για την εξαγωγή στρατιωτικού υλικού.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης σε εταιρείες με έδρα την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα για την αποστολή τεχνολογίας, εξοπλισμού και πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένων ρουλεμάν ή κυλίνδρων, εξαρτημάτων αεροσκαφών και συστημάτων ακτίνων Χ.

Οι εταιρείες με έδρα την Κίνα που τέθηκαν στο στόχαστρο περιελάμβαναν επιχειρήσεις δορυφορικής απεικόνισης οι οποίες, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, παρείχαν εικόνες υψηλής ανάλυσης στη ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ