Ηράκλειο Αττικής: 1000 ευρώ για τη γέννηση του πρώτου παιδιού-Συνεχίζεται και το 2023 η παροχή επιδόματος 

0
Πέντε νέα επιδόματα των 1.000 ευρώ για αντίστοιχες γεννήσεις πρώτου παιδιού από κατοίκους της πόλης δίνει στους αιτούντες δικαιούχους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.
Αυτά είναι και τα πρώτα επιδόματα που χορηγεί ο Δήμος για το 2023, συνεχίζοντας για μια ακόμα χρονιά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου από το 2020 ως ένα βοήθημα αλλά και κίνητρο για τις οικογένειες του Ηρακλείου που θέλουν να φέρουν στον κόσμο το πρώτου τους παιδί.
Αναλυτικότερα, ο Δήμος χορηγεί εφάπαξ επίδομα 1000 ευρώ σε όσους γονείς – κατοίκους της πόλης γεννούν το πρώτο τους παιδί και πληρούν τα θεσπισμένα εισοδηματικά κριτήρια. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες έχουν λάβει αυτό το βοήθημα με στόχο να τους ενισχύσει στα πρώτα βήματα της οικογένειάς τους.
Το πρόγραμμα είναι διαρκές. Οι αιτήσεις κατατίθενται σε εύλογο χρόνο μετά τη γέννηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παπαϊωάννου 15-17. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2102716636 και 2102716948
«Για 3η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζουμε να βοηθάμε τους νέους γονείς του Δήμου μας, να είμαστε δίπλα τους στα πρώτα βήματα της οικογένειάς τους όταν αυτή μεγαλώνει. Θέλουμε το Ηράκλειο να είναι μια πόλη που θα συνεχίσει να γεννά παιδιά, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους θα μεγαλώσουν εδώ και θα κάνουν τις δικές τους οικογένειες. Με όσες δυνάμεις έχουμε και μας επιτρέπεται θα στηρίζουμε αυτό το μέλλον», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ