Η επιπλέον επιβάρυνση ενός ασθενούς μέχρι 3 ευρώ ανά σκεύασμα στα γενόσημα

0

Η επιπλέον επιβάρυνση ενός ασθενούς στα γενόσημα φάρμακα δεν μπορεί να υπερβαίνει στο εξής το ύψος των τριών (3) ευρώ για κάθε σκεύασμα, σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Για την απόφαση αυτή ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως κάθε εφαρμογή πολιτικής πρέπει να εξυπηρετεί διάφορους στόχους. «Από τη μία, στην προκειμένη περίπτωση τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, πράγμα που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εάν θέλουμε να μπορούμε να διευκολύνουμε την είσοδο νέων καινοτόμων φαρμάκων στην τελική λίστα και αν είναι να σώσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές και από την άλλη, να αποφύγουμε την υπερβολική επιβάρυνση των ασθενών στην περίπτωση που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να αλλάξουν το σκεύασμα το οποίο χρησιμοποιούν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Η πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ, λέει ότι ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει το φτηνότερο γενόσημο, συνεχίζει ο Α.Γεωργιάδης και προσθέτει: «Αυτό δυνητικά δημιουργεί τον κίνδυνο ότι αν ένας ασθενής ή ο γιατρός του επιλέγει ένα ακριβότερο γενόσημο, η διαφορά επιβαρύνει τον ασθενή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτή η βάση είναι πάρα πολύ μικρή, γιατί οι τιμές των γενοσήμων είναι χαμηλές και κοντά η μία με την άλλη. Σε κάποιες όμως οριακές περιπτώσεις αυτό θα μπορούσε δυνητικά να είναι και αρκετά μεγάλη επιβάρυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ