Τι κι αν το μπόνους του Fuel Pass 2 διαμορφώθηκε στα 15 ευρώ, από 5 που ήταν την άνοιξη στην περίπτωση επιλογής της πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης σε άυλη ψηφιακή κάρτα, παρόλαυτα οι δικαιούχοι συνεχίζουν να επιλέγουν σε πλειοψηφία την πίστωση του ποσού που δικαιούνται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο είναι το ποσοστό των δικαιούχων που επιλέγουν την καταβολή της επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό αντί της κάρτας, το οποίο ανέρχεται σε 73%.

Το ποσοστό αυτό έχει προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάρξει τελικά και Fuel Pass 3, αλλά να δοθεί απευθείας επίδομα ακρίβειας με τη μορφή ψηφιακής κάρτας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να αντιμετωπιστεί η σαρωτική ακρίβεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μπόνους που δίνει η άυλη κάρτα στο κινητό σε σχέση με την πληρωμή στον τραπεζικό λογαριασμό είναι τα 15 ευρώ, τα οποία όμως μπορούν να ξοδευτούν αποκλειστικά και μόνο σε πρατήριο βενζίνης για αγορά καυσίμων, σε αντίθεση με τον τραπεζικό λογαριασμό όπου τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη βούληση του δικαιούχου.

Στον πρώτο γύρο πάντως οι λόγοι για τους οποίους οι δικαιούχοι επέλεγαν τα χρήματα αντί της κάρτας αποδίδονταν στα εξής:

• Δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία
• Δεν έχουν email
• Επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την επιδότηση για τα καύσιμα για να καλύψουν κάποια άλλη ανάγκη.

 

Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις πάντως στην πλατφόρμα του vouchers.gov.gr συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Για να πραγματοποιήσετε αίτηση εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet και συμπληρώνετε ή επικαιροποιείτε την διεύθυνση e-mail, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού σας λογαριασμού. 

Προσοχή με το NFC

Πάντως για να λάβετε την ψηφιακή κάρτα με το μπόνους των 15 ευρώ στο κινητό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τηλεφωνική σας συσκευή να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC.

Για να ελέγξετε εάν το δικό σας τηλέφωνο έχει τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Εάν έχετε κινητό Android, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του κινητού και στην αναζήτηση πατάτε «NFC». Αν η συσκεύη σας διαθέτει την τεχνολογία, τότε θα σας βγάλει αυτόματα την επιλογή. Μπορείτε να μπείτε στη συνέχεια στην επιλογή που σας βγάζει και να δείτε αν είναι ενεργοποιημένο.

Στα iPhone τα πράγματα διίστανται, ανάλογα με το πόσο παλιό είναι το κινητό σας και ποιο IOS έχει. Πιο αναλυτικά:

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Apple ID στο επάνω μέρος του μενού. Θα δείτε εκεί ή μία λίστα με συσκευές συνδεδεμένες στο Apple ID σας (π.χ. iPad) ή απλά και μόνο το κινητό σας. Κάνετε κλικ στο κινητό και εκεί θα δείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σημειώνετε ότι θα πρέπει να έχετε iOS 11 ή νεότερη έκδοση. Αν δε, έχετε κατεβάσει το Fuel Pass θα σας το δείξει αυτόματα στη συγκεκριμένη ενότητα.

Τα μοντέλα που δεν έχουν αισθητήρα NFC είναι τα iPhone 5 και παλαιότερα. Από iPhone 6 και μετά χρησιμοποιούν αισθητήρα NFC, αλλά δεν διαβάζουν ετικέτες. Τα iPhone 7 και 7 Plus μπορούν να κάνουν και τα δύο, όμως θα πρέπει να κατεβάσετε εφαρμογή. Από το iPhone 8 και μετά δεν χρειάζεστε καμία εφαρμογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here