Θεοδωρικάκος για “Κιβωτό”: “Όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”

0

Την τελευταία του τοποθέτηση για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και τις καταγγελίες που “βλέπουν” το φως της δημοσιότητας, επανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, διαμηνύοντας ότι “ο νόμος ισχύει για όλους”.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι “κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου”, ενώ έκανε λόγο για “άλλη μια βαριά υπόθεση”, καθώς έρχεται λίγο καιρό μετά την φρικτή υπόθεση του Κολωνού.

“Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης ή κατώτερης βαθμίδας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές όπως και στην αστυνομία. Αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι. Η υπόθεση αφορά παιδιά και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία. Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε, και οι Περιφέρειες που έχουν υπό την εποπτεία τους αυτές τις δομές και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός”, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

“Μην έχετε καμία αμφιβολία, όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”, επανέλαβε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι “όσο κι αν σοκαριζόμαστε, είναι προτιμότερη η αλήθεια”.

Για το μέλλον των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”, στην περίπτωση που υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, απάντησε: “Όλη η κοινωνία έχει συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, συνεπώς θα πρέπει μέλημα να είναι από όλους τους φορείς η προστασία της ψυχής των παιδιών”.

“Όποιος έχει στοιχεία για τις υποκλοπές να πάει στον εισαγγελέα”
Το άλλο μείζον ζήτημα, αυτό των υποκλοπών, τέθηκε επί τάπητος. Ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτήθηκε για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και απάντησε: “Ένα θέμα είναι η αλήθεια κι ένα θέμα είναι η τερατολογία”.

Πρόσθεσε ότι “θα πρέπει να αποδεχτούμε όλοι ότι η ΕΥΠ είναι απαραίτητη, έχει συνδράμει σε κρίσιμες στιγμές, πρέπει να λειτουργεί με θεμιτό, δημοκρατικό και σχετικά διαφανή τρόπο, όσο το επιτρέπουν τα καθήκοντά της”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι “δεν πιστεύω πως για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών υπάρχει στη σκέψη τους ότι τους παρακολουθούν”.

Τέλος, σε ερώτηση αν υπάρχουν στοιχεία απάντησε: “Στοιχεία δεν βλέπω. Αν κάποιος έχει στοιχεία, ας τα πάει στον εισαγγελέα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ