Το Ισραήλ και η Χαμάς φαίνεται να πλησιάζουν σε συμφωνία για την απελευθέρωση περίπου 70 γυναικών και παιδιών που κρατούνται ως όμηροι.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στην Washington Post ότι μια συμφωνία με τη Χαμάς που θα προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων γυναικών και παιδιών που κρατούνται από την τρομοκρατική οργάνωση, Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της και θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός των ημερών.

«Το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας είναι κατανοητό», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι όμηροι θα απελευθερωθούν ομαδικά, ενώ σε αντάλλαγμα ζητούν για Παλαιστίνιες γυναίκες και νέους που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισραήλ επιδιώκει την απελευθέρωση 100 γυναικών και παιδιών, ενώ η τρομοκρατική οργάνωση έχει δηλώσει την προθυμία της να απελευθερώσει 70.

Επιπλέον, επικαλούμενο έναν Άραβα αξιωματούχο, αναφέρεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 120 Παλαιστίνιες γυναίκες και νέοι στις ισραηλινές φυλακές που θα μπορούσαν να απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα.

Το Ισραήλ θα συμφωνούσε επίσης σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως και πέντε ημέρες, προκειμένου να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση των ομήρων και η εισροή βοήθειας για τους αμάχους της Γάζας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here