Ιταλία: Το υπουργείο Υγείας προτείνει 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους

0

Τον εμβολιασμό τους με 4η δόση εμβολίου τύπου mRNA κατά του κορωνοϊού πρότεινε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας για όσους πολίτες είναι βαριά ανοσοκατεσταλμένοι, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον 120 ημέρες από την προηγούμενη δόση.

Το υπουργείο παράλληλα αναφέρει πως ο ειδικός επίτροπος που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας θα ορίσει πότε θα τεθεί σε ισχύ η σύσταση, με βάση τις ανάγκες της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Το υπουργείο προσθέτει ακόμη, ότι η απόφαση αντανακλά την ακόμη μεγάλη κυκλοφορία του ιού και την αποτελεσματικότητα που έχει φανεί ότι έχουν οι ενισχυτικές δόσεις στην πρόληψη θανάτων από επιπλοκές της COVID και γενικότερα στην εμφάνιση συμπτωμάτων που απαιτούν νοσηλεία.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 152.848 θανάτους που συνδέονται με την νόσο από τότε που εμφανίστηκε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2020–ο δεύτερος μεγαλύτερος απολογισμός στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και ο όγδοος στον κόσμο. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καταγράψει 12,4 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ