Καισαριανή: Σε τροχιά υλοποίησης και το νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Πόλης (ΤΧΣΠ) για το Δήμο Καισαριανής, μετά από 40 χρόνια!

0

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος υποδέχθηκε στο γραφείο του την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023, τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρίας που έχει ανάλάβει να εκτελέσει το έργο του νέου Τοπικού Χωρικού Σχέδιο Πόλης (ΤΧΣΠ), κυρίους Νικηφόρο Μπαλατσινό, Χωροτάκτη, Τοπογράφο-Μηχανικό και Ιωάννη Κουγιανό.

Η σύνταξη του νέου Τοπικού Χωρικού Σχέδιο Πόλης, το οποίο δεν έχει ανανεωθεί από το 1984, μέσω του εμβληματικού Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Το έργο δημοπρατηθηκε απο το ΤΕΕ και ανέδειξε την κοινοπραξία που θα υλοποιήσει το έργο.
Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 2,5 χρονια και η ανάδοχη κοινοπραξία θα εργαστεί αποκλειστικά για τη σύνταξη του νέου ΤΧΣΠ του Δήμου Καισαριανής.
Στην τριμελή επιτροπή παρακολούθησης του έργου συμμετέχει φυσικά και ο Δήμος Καισαριανής.

Χωρίς ανανεωμένο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο πόλης είναι αδύνατη η αίτηση χρηματοδότησης για οποιοδήποτε έργο σε δημοτικά κτήρια, υποδομές και εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Με νέο και πλήρες ΤΧΣΠ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.
Στην ψηφιακή εποχή, το ΤΧΣΠ αποτελεί υπόβαθρο για σημαντικά πληροφοριακά συστήματα όπως τα GIS και τα γεωγραφικά – γεωχωρικά συστήματα, που είναι απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή της πολιτικής προστασίας, της δασοπυρόσβεσης, των Σχεδίων Αειφόρου Ανάπτυξης, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Αστικής Κινητικότητας.
Κανένας μέσο-μακροπρόθεσμος σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει σε μια πόλη χωρίς Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ