Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel βρίσκονται τις τελευταίες ώρες η περιοχή της Μαγνησίας και των Σποράδων με τα πρώτα προβλήματα να έχουν ήδη καταγραφεί στον Βόλο, σε χωριά του Πηλίου αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε οι δημόσιες υπηρεσίες στον Βόλο να παραμείνουν κλειστές σήμερα, Τρίτη, ώστε να μην μετακινηθούν οι υπάλληλοι ενώ κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία, τα οποία βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για να υποδεχθούν τους μαθητές.

«Κάπως πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα από το ύψος της Χαλκιδικής και βορειότερα, προς τη βορειοδυτική γενικότερα χώρα», τόνισε στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σιγά-σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και προς την περιοχή της Πελοποννήσου, προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ θα επηρεαστεί και η Δυτική Κρήτη. «Μεγάλη προσοχή, μιλάμε για έναν μεγάλο όγκο νερού», προειδοποίησε ο μετεωρολόγος. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών.

Στην Αττική, αργότερα θα βαρύνει ο καιρός, περιμένουμε μεσημέρι και απόγευμα αρκετές βροχές και καταιγίδες. «Θέλει προσοχή και ο Νομός Αττικής, γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μια εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, και αύριο θα έχουμε τον ίδιο σχετικά καιρό ιδιαίτερα για περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά: η Θεσσαλία, η Αττικο-Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος. Σιγά-σιγά αρχίζει και περιορίζεται στα δυτικά αυτό το κύμα κακοκαιρίας, μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να ταξιδεύει προς τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και αναμένεται να σχηματίσει ακόμη και μεσογειακό κυκλώνα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here