Market pass, συντάξεις και φορολόγηση: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης

0

Το νέο πακέτο παροχών αναμένεται να ανακοινώσει το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. 

Μεταξύ αυτών των καινούριων μέτρων:

-Η επέκταση του market pass έως το τέλος του έτους
-Το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν θα δουν στην τσέπη τους αυξήσεις από την πρωτοχρονιά εξαιτίας του άχθους από το ν. Κατρούγκαλου
-Κάποιες μικρές διορθώσεις στο επίδομα θέρμανσης
-Συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του skai.gr ΔΕΝ αναμένεται να δοθεί φέτος η περίφημη επιταγή ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες ανασφάλιστους και ΑμΕΑ όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα κάνει αναφορά στη δεύτερη – μετά την περσινή – αύξηση των κύριων συντάξεων από την πρωτοχρονιά στην περιοχή του 4% όπως και στην νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι διαδικασίες για τον καθορισμό της θα εκκινήσουν αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ειδική αναφορά θα γίνει και στα ήδη ψηφισθέντα μέτρα με έναρξη ισχύος από την πρωτοχρονιά του 2024 όπως το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες με παιδιά, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 10% για τα ασφαλισμένα ακίνητα και το youthpass.

Τροχιοδεικτικές βολές έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος σχολίασε ότι «δεν θα πάμε (στο ζήτημα της φοροδιαφυγής) με προσευχές και τριαντάφυλλά αλλά με στοχευμένα μέτρα. Μεταξύ αυτών :

-Η σύνδεση POS – Tαμειακών που χαρακτηρίζεται ναυαρχίδα
-Νέο πλαίσιο φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών
-Κίνητρα αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών
-Επαναπροσδιορισμός του πλαισίου συλλογής αποδείξεων. Θα προχωρήσει τελικά η επιβράβευση για το σκανάρισμα των αποδείξεων με τις παραμέτρους,να οριστικοποιούνται τις επόμενες ημέρες.
-Αύξηση και καλύτερη στόχευση στους ελέγχους. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διασταυρώσεις των εισοδημάτων κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν έως 10.000€, με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της ΑΑΔΕ, και όσοι βρεθούν στη φάκα , τους περιμένει και φυσικός έλεγχος

 

[Πηγή: skai.gr]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ