Καύσωνας: Έρχεται ίσως η πιο ζεστή εβδομάδα που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη

0

Ένα νέο σύστημα από τη βόρεια Αφρική έρχεται στην Ευρώπη και μπορεί να φέρει θερμοκρασίες πάνω από το ρεκόρ των 48,8 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Την ίδια ώρα, “βράζουν” ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Για ένα δεύτερο κύμα καύσωνα, που αναμένεται να είναι πιο ισχυρό από αυτό των προηγούμενων ημερών, προετοιμάζεται η νότια Ευρώπη. Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία αλλά και το Μαρόκο και άλλες μεσογειακές χώρες προβλέπεται ότι τη νέα εβδομάδα ενδέχεται να καταγράψουν νέα ρεκόρ θερμοκρασίας.

Ένας νέος αντικυκλώνας από τη βόρεια Αφρική θα μπορούσε να ανεβάσει τις θερμοκρασίες πάνω από το ρεκόρ των 48,8 βαθμών Κελσίου που παρατηρήθηκε στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δήλωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να φέρει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη σε ένα κύμα καύσωνα που ονομάζεται Χάρος, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η κλιματική κρίση που προκαλείται από τον άνθρωπο υπερτροφοδοτεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε συχνότερες και πιο θανατηφόρες καταστροφές, από καύσωνες μέχρι πλημμύρες και φωτιές.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός δήλωσε ότι ο πλανήτης γνώρισε, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, τις πιο ζεστές μέρες που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Nature Medicine ανέφερε ότι περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι πέθαναν λόγω του καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού σε όλη την Ευρώπη, με τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας να παρατηρούνται στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ