Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση για τις συνθήκες διαβίωσης στην “Κιβωτό του Κόσμου”, μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η Εισαγγελία ανηλίκων ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς που έχουν γίνει σε δομές της οργάνωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταγγελίες αξιολογούνται πολύ σοβαρές, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες οι καταγγέλλοντες αναμένεται να κληθούν για να δώσουν κατάθεση.

Από τις καταθέσεις των παιδιών που θα κληθούν δεν αποκλείεται να ξεκινήσει έρευνα στη δομή και σε βάθος χρόνου.

“Κιβωτός του Κόσμου”: Νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς ανηλίκων σε Βόλο και Πωγωνιανή
Παράλληλα, κλήση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων επέδωσε την Παρασκευή (18/11) η Εισαγγελία για κατάθεση με όσα φέρεται να συνέβαιναν στη δομή στο Βόλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τον Β. Σιώμο, ένας άλλος φιλοξενούμενος στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή -18χρονος σήμερα- προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε όταν ήταν 13 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή. Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός το κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Αντίθετα ο 18χρονος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους παιδαγωγούς που εργάζονταν στην δομή της Πωγωνιανής. Οι συνθήκες διαβίωσης, το φαγητό στην δομή της Πωγωνιανής, ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλλονται πως χτύπησαν παιδιά. Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

Οι καταγγελίες του 18χρονου που μίλησε στην ΕΡΤ, αφορούν και στην δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί.

Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.

Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here