Σοκαρισμένη η κοινωνία από τις καταγγελίες νεαρού ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από εργαζόμενο σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου με αποτέλεσμα να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Την καταγγελία έκανε στον «Συνήγορο του Πολίτη» ένας 18χρονος σήμερα και πρώην τρόφιμος της δομής ενώ όπως είπε τα περιστατικά ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται σε βάρος του πριν από δύο χρόνια.

Η έρευνα θα εστιάσει και στο αν υπάρχουν και άλλα θύματα όπως και άλλοι δράστες, καθώς το αγόρι φέρεται να έκανε λόγο για κακοποίηση και σε βάρος άλλων ανηλίκων.

Η “Κιβωτός του κόσμου” δηλώνει άγνοια για τα περιστατικά αυτά και σε ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι τα “καταδικάζει απερίφραστα”.

Καταλήγοντας, η “Κιβωτός του Κόσμου” δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει τις Αρχές για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ εκτός από τον νεαρό που μίλησε για άλλα περιστατικά κακοποίησης, δημοσίευμα της Καθημερινής φιλοξενεί μαρτυρίες τριών νέων που έζησαν σε δομές της Κιβωτού. Και οι τρεις περιγράφουν άθλιες συνθήκες με σκληρή εργασία, συνεχείς και βαρύτατες τιμωρίες, μεθοδική απόκρυψη όσων συνέβαιναν με σκηνοθετημένες δηλώσεις στα ΜΜΕ, αλλά και αποκλεισμό από τους οικείους και συγγενείς εκτός δομών.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, νεαρός καταγγέλλει ότι και αυτός αντιμετώπισε σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο εργαζόμενο της δομής.

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε πως “δεν είχε φτάσει κάτι στα αφτιά μας, αν είχε φτάσει θα είχαμε κινηθεί άμεσα” και πρόσθεσε πως “όποιοι ήξεραν θα έπρεπε να ντρέπονται”. Τόνισε πως “πρέπει όλα να βγουν στη φόρα”.

“Τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν σε δομές αλλά σε ανάδοχες οικογένειες” πρόσθεσε η κα Μιχαηλίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here