Κορονοϊός: Πόσα self test και πότε πρέπει να κάνουν όσοι έχουν εκτεθεί στον ιό

0
Νέες συστάσεις εξέδωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σχετικά με τα τεστ που πρέπει να κάνουν όσοι έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό.
«Εάν εκτεθήκατε στον κορονοϊό, κάντε τρία self test στο σπίτι αντί για δύο για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μολυνθεί», λένε οι νέες συστάσεις που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη.

Μέχρι πρότινος η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων συστηνε τη λήψη δύο γρήγορων τεστ αντιγόνου σε διάστημα δύο ή τριών ημερών για να αποκλειστεί η μόλυνση. Ωστόσο, ο οργανισμόςμε νέα ανακοίνωσή του αναφέρει ότι νέες μελέτες υποδεικνύουν ότι το πρωτόκολλο μπορεί να χάσει πάρα πολλές λοιμώξεις και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να διαδώσουν τον κορονoϊό σε άλλους, ειδικά αν δεν εμφανίσουν συμπτώματα.

Η νέα καθοδήγηση ισχύει για άτομα χωρίς συμπτώματα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί. Τα άτομα με συμπτώματα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν δύο τεστ με διαφορά 48 ωρών.

Οι νέες οδηγίες αντικατοπτρίζουν την εξελισσόμενη κατανόηση της ακρίβειας των δοκιμών αντιγόνου, οι οποίες είναι λιγότερο ευαίσθητες από τις εργαστηριακές δοκιμές, αλλά έχουν γίνει η τυπική προσέγγιση δοκιμών λόγω της ταχύτητας και της ευκολίας τους. Αντί να ανιχνεύουν τον ίδιο τον κορονοϊό, ανιχνεύουν ίχνη πρωτεΐνης, γνωστά ως αντιγόνα, παρόμοια με τα γρήγορα τεστ γρίπης. Εξάλλου οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τεστ μπορεί να δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα εάν γίνουν πολύ νωρίς.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν σε άτομα χωρίς συμπτώματα να περιμένουν πέντε ημέρες μετά την έκθεση, αυτό συμβαίνει επειδή γενικά χρειάζονται αρκετές ημέρες πριν τα αντιγόνα φτάσουν σε επίπεδα που μπορούν να ανιχνευθούν μέσω δοκιμής με μύτη. Ο FDA, όπως αναφέρει και το dnews.gr είπε ότι η τελευταία του απόφαση αντικατοπτρίζει νέες πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια των δοκιμών αντιγόνου. Σε μια κρατική μελέτη, η προσθήκη μιας τρίτης δοκιμής βελτίωσε την ακρίβεια από 62 τοις εκατό σε 79 τοις εκατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ