Στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να δει το εκλογικό τμήμα – σχολείο – στο οποίο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις εκλογές 2023 στις 21 Μαΐου.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανοίξει εδώ και μέρες για τους πολίτες την εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις», ώστε να βρουν το σημείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές στις 21 Μαΐου.

Οι πολίτες μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν, μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία έχουν ενσωματωθεί και τα στοιχεία των ετεροδημοτών που υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε με λίγα κλικ

Μπαίνετε στη διεύθυνση www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/
Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες στις εκλογές 2023

Δώδεκα ώρες θα έχουν στη διάθεσή τους οι ψηφοφόροι προκειμένου να ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής (21/5) και η ψηφοφορία ολολήρώνεται στις 19:00.

Πάντως, είθισται η ψηφοφορία να παρατείνεται για λίγη ώρα σε περίπτωση που κατά την ώρα λήξης της ψηφοφορίας υπάρχουν ουρές έξω από κάποιο εκλογικό τμήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here