Μάρθα Καραγιάννη: Βαθιά συγκίνηση στο “ύστατο χαίρε” – Στη θάλασσα οι στάχτες της μετά την αποτέφρωση

0

Το τελευταίο αντίο είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης (22/09) ηθοποιοί, καλλιτέχνες και συνεργάτες στην αγαπημένη ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την περασμένη Κυριακή (18/09).

Η πολιτική κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή, η σορός της μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η γνωστή ηθοποιός είχε καταγράψει τις τελευταίες επιθυμίες της σε ιδιόχειρο σημείωμα. Η ίδια ήθελε να αποτεφρωθεί και όχι να ταφεί, ενώ επιθυμούσε οι στάχτες της να σκορπιστούν στη θάλασσα.

Η επιθυμία της εκπληρώθηκε, αφότου επιλύθηκε το ζήτημα που είχε προκύψει τις προηγούμενες μέρες, ενώ η επιστήθια φίλη της Ντόρα Δούμα δήλωσε πως είχε ζητήσει, επίσης, αντί στεφάνων να δοθούν τα χρήματα στο “Σπίτι του ηθοποιού”.

Δημήτρης Σούρας: “Έφυγε η δικιά μας Μάρθα”

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο ψυχίατρος και πολύ καλός της φίλος Δημήτρης Σούρας την ώρα της κηδείας, ανέφερε πως η ηθοποιός κατέγραψε και το μέρος που επιθυμούσε να σκορπιστούν οι στάχτες της.

“Ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος. Μας είχε δώσει εντολή και επιθυμία καταγεγραμμένη ότι ήθελε να καεί. Η επιθυμία της, μετά την αποτέφρωση, είναι να έρθει το δοχείο με τις στάχτες της σε εμένα και έπειτα όλοι μαζί να σκορπίσουμε τις στάχτες της στη θάλασσα. Έχει γράψει και το μέρος που θέλει”, ανέφερε, χωρίς να κάνει γνωστό το σημείο.

“Από τη Μάρθα κρατάω τα τελευταία 10 λεπτά που ήμασταν μόνοι μέσα στο δωμάτιο. Η Μάρθα είχε φύγει και της μιλούσα μόνο εγώ. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι έχω μπροστά μου όχι ένα μύθο, αλλά τη δική μου Μάρθα”, πρόσθεσε ο κ. Σούρας και υπογράμμισε πως η οικογένεια της ηθοποιού είναι η αδελφική της φίλη Ντόρα Δούμα.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Μάρθα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή την στιγμή που μιλούσαν στο τηλέφωνο. “Είχα την τύχη ή την ατυχία να την ακούσω στην τελευταία της στιγμή. Είναι ένα πράγμα που, αν και ψυχίατρος, ούτε το έχω μεταβολίσει, και δεν ξέρω μετά από πόσο καιρό θα κατορθώσω να το φιλτράρω. Έφυγε η δικιά μας Μάρθα”.

Σπύρος Μπιμπίλας: “Η Μάρθα ήταν ένα ορόσημο στη ζωή μου”

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν ένας εκ των ανθρώπων που εκφώνησαν τον επικήδειο της Μάρθας Καραγιάννη.

“Για μένα η Μάρθα ήταν ένα ορόσημο στη ζωή μου. Τέτοιος σπάνιος άνθρωπος, δύσκολο βρίσκεται. Τα μηνύματα που άφησε μέσα από το έργο της, όχι αυτό που έχει αφήσει απ’ τις ταινίες της, που είναι αναμφισβήτητο, αλλά την εξαιρετική φιλανθρωπία της, την φιλοσοφία της, την αναζήτησή της”, είπε ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ.

“Άκουγε ότι κάποιος έχει πρόβλημα και έλεγε “δώστε αυτά χωρίς να πείτε ότι είμαι εγώ”. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μήνυμα για την κοινωνία”, πρόσθεσε, αναφέροντας πως εκείνο που θα του λείψε είναι το χαμόγελό της.

Βασίλης Κωνσταντίνου: “Είναι δύσκολο να της πω αντίο”

Συγκινημένος και βουρκωμένος μίλησε για την αγαπημένη ηθοποιό, τη γυναίκα με την οποία μοιράστηκε τη ζωή του για 12 χρόνια, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και επί δύο χρόνια πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου.

“Να πω το αντίο στην Μάρθα Καραγιάννη, είναι δύσκολο. Θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός για να της πω αντίο. Ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Ήταν ένας μεγάλος έρωτας που μετά έγινε μια μεγάλη φιλία”, είπε μεταξύ άλλων, ενώ αποκάλυψε πως και η ίδια θέλει να αποτεφρωθεί όταν πεθάνει και να σκορπίσουν τις στάχτες της στην Κινέτα.

Ζωζώ Σαπουντζάκη: “Θέλω να με περιμένει”

Συντετριμμένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη μίλησε για την φίλη της Μάρθα Καραγιάννη.

“Και τι δεν έχω να θυμάμαι. Κάναμε όνειρα μαζί. Καθόμασταν, τρώγαμε και ονειρευόμασταν. Με γέλασε, όμως, γιατί έφυγε μόνη. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά την τελευταία φορά, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Αγαπιόμασταν”, είπε, προσθέτοντας πως θέλει η Μάρθα να την περιμένει.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ