Μάχη με τις πολλαπλές αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα

0

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 63 νέες δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο, για ακόμη ένα βράδυ, είναι αυτή που απασχολεί περισσότερο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς χθες το πρωί σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Ασκληπειό, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν ενεργά μέτωπα στο Γεννάδι και στο χωριό Βάτι καθώς και γύρω από τα χωριά Μαλώνας και Μάσσαρι. « Χθες το πρωί μετά τις 9.00 δυνάμωσαν αρκετά οι άνεμοι με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπειό. Η φωτιά πήγε πιο ανατολικά προς Μαλώνα και Μάσσαρι. Στο Γεννάδι και στο Βάτι η φωτιά είναι σε δύο χαράδρες που δυσκολεύουν τις επίγειες δυνάμεις καθώς δεν έχουν πρόσβαση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός και προσέθεσε ότι ουσιαστικά υπάρχουν δύο κομμάτια ενεργού μετώπου, ένα στο Γεννάδι και στο Βάτι κι άλλο ένα στο Μαλώνα και στο Μάσσαρι. Γι

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δίνεται η μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολες, με τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή. «Κάθε φορά, γύρω στις 9 με 10 το πρωί πνέουν ισχυροί άνεμοι που δημιουργούν έντονες κηλιδώσεις στη φωτιά και την κατευθύνουν οπουδήποτε. Παρουσιάζει γύρω στις 10 το πρωί την ίδια συμπεριφορά με εξαιρετικά δυσμενείς, αντίξοες συνθήκες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην επιχείρηση των δυνάμεων», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός, τονίζοντας ότι «οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν εφησυχάζουν διότι έχει αποδειχθεί ότι η συμπεριφορά της πυρκαγιάς επιδεινώνεται πολύ γρήγορα». Μάλιστα, χθες, ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Γεννάδι, Βάτι, Μαλώνας, Μάσσαρι και Κάλαθος μέσω μηνυμάτων του 112 που στάλθηκαν στους κατοίκους.

Αναφορικά με την Κάρυστο και την φωτιά που μαίνεται κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι Ευβοίας, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι εκδηλώθηκαν πολλές αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπο πυρκαγιάς στον οικισμό και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωσή του προς ασφαλή κατεύθυνση. Επιπλέον εκκενώθηκαν επίσης οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, ‘Αγιοι ενώ χθες τα ξημερώματα ζητήθηκε η εκκένωση των οικισμών Λιβάδι και Καστρί. «Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο που κινήθηκε νότια και έχει διανύσει μεγάλη απόσταση», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές, (23/7) στην Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κυριότερες αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στα βορειοανατολικά του νησιού στις περιοχές Βιγγλατούρι, Περίθεια και Λαυκί χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ