Μητσοτάκης: Έρχεται το «Κουμπί Πανικού» – Εφαρμογή για γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο

0

Στη Βουλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υιοθέτηση εφαρμογής, με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και την αρωγή της Vodafone, που θα επιτρέπει σε γυναίκες που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή τους να πατούν το «κουμπί πανικού» στο κινητό τους να καταγγέλλουν το περιστατικό.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στον πόλεμο της Ουκρανίας λέγοντας πως «είναι άδικος, χτυπά τους πιο αδύναμους και γι’ αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως».

«Τα εθνικά σύνορα σε τέτοιες στιγμές αμφισβητούνται όπως και τα δικαιώματα! Συνεπώς ο αγώνας κατά του κατακτητικού αυταρχισμού γίνεται αυτόματα και αγώνας για την ισότητα των φύλλων και προστασίας των πιο ευάλωτων! Τα σύνορα της Ουκρανίας είναι τα σύνορα του παρελθόντος και των κατακτήσεων των τελευταίων χρόνων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην υγεία των γυναικών κάνοντας ειδική μνεία στο «Φώφη Γεννηματά» που αφορά ολοκληρωμένες εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και του τραχήλου της μήτρας που αφορά σε περισσότερες από 1,5 εκατ. γυναίκες.

«Η σκέψη μας πηγαίνει στο δράμα που ζουν και τον ηρωισμό της μάνας της Ουκρανίας. Αλλά και η σκέψη μας να πάει στην Ρωσίδα μάνα που έχασε το γιο της ως θύμα σε έναν άδικο και αχρείαστο πόλεμο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ