Μουντιάλ Κατάρ: Μία ημέρα νωρίτερα η έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

0

Μία ημέρα νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της FIFA.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το πρώτο σφύριγμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί τόσο η τελετή έναρξης της διοργάνωσης όσο και ο πρώτος αγώνας της διοργανώτριας χώρας.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο η τελετή έναρξης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πριν από τον αγώνα του Κατάρ στις 21 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Ισημερινό, κάτι που θα δημιουργούσε την ασυνήθιστη συνθήκη δύο αγώνων (Σενεγάλη-Ολλανδία και Αγγλία-Ιράν) να διεξαχθούν πριν από την τελετή έναρξης.

Ο αγώνας του Ομίλου Α μεταξύ Σενεγάλης και Ολλανδίας, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι η έναρξη του τουρνουά, αναβλήθηκε κατά έξι ώρες από τις 13:00 τοπική ώρα στις 21 Νοεμβρίου στις 19:00, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση Κατάρ-Ισημερινός.

Το σχέδιο έχει υπογραφεί από μια επιτροπή που αποτελείται από τους επικεφαλής των έξι περιφερειακών συνομοσπονδιών της FIFA και τον πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο.

«Η απόφαση ακολούθησε μια αξιολόγηση του ανταγωνισμού και των λειτουργικών επιπτώσεων, καθώς και μια διεξοδική διαδικασία διαβούλευσης και μια συμφωνία με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς και την χώρα υποδοχής», αναφέρθηκε από την FIFA.

«Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα ενημερωθούν δεόντως, μέσω email, ότι οι σχετικοί αγώνες έχουν επαναπρογραμματιστεί και τα εισιτήριά τους θα παραμείνουν σε ισχύ, ανεξάρτητα από την νέα ημερομηνία/ώρα», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ