Μουντιάλ 2022: Στην πρώτη στροφή Αγγλία και Ολλανδία

0

Στην πρώτη στροφή, με τα ματς του Α’ και του Β’ ομίλου, η Ολλανδία και η Αγγλία ξεπέρασαν και τα τελευταία, χαμηλά είναι αλήθεια, εμπόδια και προκρίθηκαν ως πρώτες στο δεύτερο γύρο του Μουντιάλ, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές προβλέψεις.

Επικράτησαν, η πρώτη του Κατάρ με το «επαγγελματικό» 2-0 και η δεύτερη επί της Ουαλίας, με το επιβλητικό 3-0. Έτσι κατέκτησαν, κατακτώντας την κορυφή στους ομίλους τους, αποφεύγουν μία αναμέτρηση μεταξύ τους στη φάση των 16 και αυτό ήταν και το πρώτο κέρδος τους.

Απέναντί τους το επόμενο σαββατοκύριακο θα βρεθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες για την Ολλανδία και η Σενεγάλη για την Αγγλία.

Οι ανατροπές της Τρίτης

Η πρωταθλήτρια Αφρικής και η φιλόδοξη αμερικανική ομάδα, πέτυχαν χθες βράδυ την ανατροπή: Η μεν πρώτη κατάφερε να νικήσει το Εκουαδόρ, παρότι η ομάδα από τη νότια Αμερική κατέβηκε στον αγώνα έχοντας ένα βαθμό περισσότερο και άρα της αρκούσε μία ισοπαλία. Τελικά η Γκάνα νίκησε 2-1 και πήρε εκείνη την πρόκριση, παρότι ξεκίνησε με ήττα στη διοργάνωση από την Ολλανδία.

Το ίδιο κατόρθωμα πέτυχαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έναντι του Ιράν, το οποίο επίσης είχε βαθμολογικό αβαντάζ, πριν την αναμέτρηση και θα εξασφάλιζε την πρόκριση ακόμα και με ισοπαλία. Παρά την πίεση που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά από τους Ιρανούς, οι Αμερικάνοι άντεξαν και με το γκολ του μεγάλου τους αστέρα, του Πούλισικ, πήραν τη νίκη, που τους έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη στροφή της διοργάνωσης.

Εκουαδόρ και Ιράν αυτοκτόνησαν πιθανόν έχοντας μπερδευτεί για την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθήσουν και ενδεχομένως πίστευαν λανθασμένα ότι εύκολα (με νίκη) ή δύσκολα (με ισοπαλία) θα πετύχαιναν την πρόκριση.

Όσο για το Κατάρ κατάφερε κάτι απίθανο για διοργανώτρια χώρα. Όχι μόνο αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά στο παρελθόν για χώρα που φιλοξενεί το μουντιάλ (Νότια Αφρική – 2010), αλλά δεν κατάφερε να πάρει καν βαθμό! Πέτυχε δε μόλις ένα γκολ και δέχθηκε 7. Με τις εμφανίσεις που έκανε μάλλον πρέπει να λέει και ευχαριστώ.

Η Ουαλία κατάφερε να εμφανιστεί σε Μουντιάλ μετά από δεκαετία και μάλιστα μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της και αυτό πιθανόν να της είναι αρκετό ως παρηγοριά στο ταξίδι της επιστροφής. Αν ήταν ο Μπέιλ σε καλύτερα (ηλικιακά και όχι μόνο) φεγγάρια ίσως να είχε απαιτήσεις, αλλά τώρα και μόνο η παρουσία στη Ντόχα ήταν επιτυχία.

Πάντως, τόσο η Αγγλία, όσο και η Ολλανδία έχουν τροφή για σκέψη. Η πρώτη πέτυχε 9 γκολ σε δύο αγώνες (6 με το Ιράν και 3 με την Ουαλία), αλλά απέναντι στην καλοδουλεμένη άμυνα των Αμερικανών δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Το γεγονός ότι ο βασικός της σέντερ φορ, ο Χάρι Κέιν δεν πέτυχε ούτε ένα από τα εννέα γκολ, δεν είναι και το καλύτερο σημάδι.

Από την άλλη η Ολλανδία, δεν φάνηκε να δικαιώνει τις υψηλές προσδοκίες που είχαν πολλοί από αυτή πριν το μουντιάλ. Οι «Τουλίπες» μετέχοντας σε ένα σχετικά εύκολο όμιλο έκαναν μάλλον μέτριες έως υποφερτές εμφανίσεις, γλίτωσαν τα χειρότερα από το Εκουαδόρ (κυρίως) και τη Σενεγάλη και τώρα καλούνται να αποδείξουν εάν ήταν απλώς νωρίς για να φορτσάρουν. Απέναντι στην οργανωμένη ομάδα των ΗΠΑ πιθανόν θα ιδρώσουν. Οι Αμερικάνοι έχουν μία από τις καλύτερες άμυνες, καθώς δέχθηκαν μόλις ένα γκολ ως τώρα και πάντως όχι από την Αγγλία.

Να σημειώσουμε ότι στον Α’ όμιλο σημειώθηκαν στους έξι αγώνες 15 γκολ – ήτοι 2,5 ανά ματς. Ολλανδία και Σενεγάλη που προκρίθηκαν πέτυχαν από 5.

Ο Χάκπο της Ολλανδίας και ο Βαλέντσια του Εκουαδόρ, σημείωσαν από 3 και φιγουράρουν, μαζί με άλλους στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ – ο δεύτερος βέβαια δεν θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει, ό,τι πέτυχε, πέτυχε.

Στον Β’ όμιλο, σημειώθηκαν 16 γκολ στα έξι παιχνίδια, αλλά τα μισά από αυτά επιτεύχθηκαν στον αγώνα Αγγλία – Ιράν (6-2). Γενικά πέραν της Αγγλίας, που όπου τα έβρισκε εύκολα δεν χάριζε, οι άλλες ομάδες δεν το είχαν και πολύ το γκολ – 4 έβαλε το Ιράν, 2 οι ΗΠΑ και μόλις 1 η Ουαλία κι αυτό με πέναλτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ