Νέο νόμο υπόσχεται η γαλλική κυβέρνηση για να κατευνάσει την οργή των αγροτών

0

Η γαλλική κυβέρνηση υπόσχεται να προετοιμάσει μέχρι το καλοκαίρι νέο νόμο που θα αφορά τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Επιπλέον, ο νόμος θα διασφαλίζει την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στις διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων και τις εταιρείες, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Αυξάνεται η πίεση των αγροτών

Ο Ατάλ έκανε τις ανακοινώσεις σχετικά με την επικαιροποίηση του περίφημου νόμου «Egalim» με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων και σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τους οργισμένους αγρότες, ενόψει της ετήσιας αγροτικής έκθεσης Salon de l’Agriculture που ξεκινά το Σαββατοκύριακο.

Διαμαρτυρίες σημειώνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Γερμανία, καθώς οι αγρότες αντιδρούν στα μέτρα της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στο άνοιγμα σε φθηνές ουκρανικές εισαγωγές για την ενίσχυση της πολεμικής προσπάθειας του Κιέβου.

Στη Γαλλία, οι αγρότες είχαν αναστείλει σε μεγάλο βαθμό τις διαμαρτυρίες τους, έπειτα από εβδομάδες κινητοποιήσεων που περιλάμβαναν αποκλεισμούς αυτοκινητοδρόμων, αφότου ο Ατάλ υποσχέθηκε νέα μέτρα στήριξής τους την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, οι αγρότες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν αμείβονται αρκετά και ασφυκτιούν λόγω της βαριάς φορολογίας, των πράσινων κανόνων, ενώ, όπως λένε, αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό από το εξωτερικό, πιέζουν την κυβέρνηση να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα των έκτακτων μέτρων πριν από την εμπορική έκθεση.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του ανησυχούν επίσης για ενδεχόμενη πολιτική μετατόπιση των αγροτών και για τη «διαρροή» ψήφων προς την ακροδεξιά ενόψει των ευρωεκλογών τον Ιούνιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ