Οι διακριθέντες στον 13o Διαγωνισμό Καινοτομίας καιΤεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

0

Με χαμόγελα, αισιοδοξία και όνειρα για μια επιτυχημένη πορεία στο επιχειρείν γέμισε το ιστορικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Μελά στο κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των συμμετεχόντων στον 13o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds.

Όνειρα που βασιζόμενα σε καινοτόμες ιδέες έχουν μετατραπεί σε πράξη και με την συμβολή της Εθνικής Τράπεζας διεκδικώντας πλέον τη δυναμική τους πορεία όχι μόνον στην εγχώρια αγορά αλλά και στην διεθνή σκηνή.

Ένας Διαγωνισμός που, όπως αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης βράβευσης, «αποτελεί μια ιστορία που δεν έχει τέλος αλλά μόνον αρχή» και έχει καταστεί θεσμός.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας,  η «Γιορτή της Καινοτομίας», με την παρουσία νέων επιχειρηματιών, εκπροσώπων φορέων του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και Πρυτάνεων Πανεπιστημίων αποτέλεσε μία ακόμη  έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η Εθνική υποστηρίζει σταθερά και με κάθε δυνατό τρόπο τις καινοτόμες επιχειρήσεις, την τεχνολογική εξέλιξη και τις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής  οικονομίας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε ότι: «Στην Εθνική Τράπεζα δημιουργήσαμε τον θεσμό του NBG Business Seeds για να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους και τις ιδέες τους. Και τους στηρίζουμε όσο μπορούμε. Είναι η συμβολή της Εθνικής για να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο σύστημα καινοτομίας και να καλύψει το κενό που μας χωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Από τη σημερινή μας εκδήλωση εκπέμπουμε ένα κεντρικό, δυνατό μήνυμα:   Στην οικονομία, η έρευνα και η καινοτομία δεν είναι πολυτέλεια. Αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την αύξηση της παραγωγικότητας και την επίτευξη ποιοτικής και βιώσιμης ανάπτυξης, που θα φέρει και τη σύγκλιση του βιοτικού μας επιπέδου με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής, Χριστίνα Θεοφιλίδη, η οποία ηγείται και όλου του προγράμματος ενίσχυσης των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, τόνισε επίσης:  «Για εμάς στην Εθνική Τράπεζα είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε εταιρείες του προγράμματος να αναπτύσσονται, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να επιδεικνύουν εξωστρέφεια και αξιοζήλευτο δυναμισμό. Αυτός είναι, άλλωστε, ο στόχος της πρωτοβουλίας NBG Business Seeds. Ενισχύοντας κάθε χρόνο αξιόλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην τεχνολογία και την καινοτομία, προσπαθούμε και συμβάλουμε στη δημιουργία  τεχνολογικής κουλτούρας στις νεότερες γενιές, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.  Στηρίζοντας, επίσης, τις νέες επιχειρηματικές ιδέες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, θεωρώ ότι συμβάλουμε ακόμη στην εξέλιξη του επιχειρηματικού μοντέλου στη χώρα μας, το οποίο θα πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό και να αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο για την επιστροφή του  υψηλού επιπέδου ανθρώπινου  δυναμικού, το οποίο μετανάστευσε τα χρόνια της κρίσης».

Στον 13ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», πρώτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία ABcureD, η οποία βραβεύτηκε κατά την εκδήλωση με χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,

Η ερευνητική ομάδα της ABCureD έχει αναπτύξει μια μέθοδο που δείχνει υψηλή ευαισθησία και ακρίβεια στην ανίχνευση του διαβήτη. Συνδυάζει τρία μοναδικά καινοτόμα στοιχεία για πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα: υγρή βιοψία, βιοδείκτες μεθυλίωσης, αυτοματοποιημένη μηχανική μάθηση. Η λύση που προτείνεται βασίζεται σε μια μοριακή εξέταση στο αίμα, προστατεύεται από διεθνή πατέντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάγνωση του προδιαβήτη και του διαβήτη.

Δεύτερη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία Agritrack, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.

Η Agritrack είναι μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τον αγροδιατροφικό τομέα. Το όραμά της είναι να φέρει επανάσταση στην ιχνηλασιμότητα, ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων από το χωράφι μέχρι το ράφι με μια πλατφόρμα (λογισμικό), που αξιοποιεί αισθητήρες Internet of Things (IoT), μη παρεμβατικούς αισθητήρες (NIR κλπ) βασισμένους σε φασματοσκοπία (spectroscopy), σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Τρίτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία RETOUCH-HS, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ.Η ιδέα της RETOUCH-HS προήλθε από την προπτυχιακή εργασία ιδρυτικού μέλους της εταιρίας, όπου ανέπτυξε μία πρωτότυπη συσκευή μηχανικού εξωσκελετού, προκειμένου να ξεπεράσει το κενό στην αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπήρχε με τη χρήση της μεθόδου Mirror Therapy. Ενσωματώνοντας αισθητήρες καταγραφής της θέσης των δακτύλων στο υγιές χέρι και χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία μετέφερε τις μετρήσεις στο πάσχον χέρι, όπου αναλάμβανε ένας μηχανικός εξωσκελετός να εκτελέσει την κίνηση. Αυτή η απλή ιδέα έφερε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς ο ασθενής πέρα από το οπτικό ερέθισμα του καθρέπτη είχε και κινητικό ερέθισμα που ενεργοποιεί πολλαπλάσιους νευρώνες και βοηθάει στη γρήγορη αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας.

Τέταρτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία e-cleaning, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ.

Το e-cleaning είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής (delivery) υπηρεσιών καθαρισμού. Μέσα από το e-cleaning ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει το κατάστημα-επιχείρηση που τον διευκολύνει καλύτερα για να πλύνει τα ρούχα, το σπίτι, τα χαλιά ή το αυτοκίνητό του. Επιλέγει το πότε θέλει να εξυπηρετηθεί και πληρώνει απευθείας για την υπηρεσία. Το e-cleaning φροντίζει για τη διανομή (delivery) της υπηρεσίας στην πόρτα του πελάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ