Όλο και πιο κοντά στη διάσπαση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την σύνταξη 1.300 μελών του κόμματος με την… γραμμή «Ομπρέλας». Σε επιστολή που δίνεται στη δημοσιότητα αναφέρουν πως «Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς».

Κείμενο – «μαχαιριά» σε βάρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπογράφουν 1.300 μέλη του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής της «Ομπρέλα», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το δικό τους μέλλον βρίσκεται στην Αριστερά.

Καθίσταται απολύτως σαφές ότι αποτελεί η πρώτη ένδειξη ότι η διάσπαση πλησιάζει.

«Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς, ανοιχτό στις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες της Αριστεράς», αναφέρεται στο κείμενο, δείγμα πως δύσκολα θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν με τους «διώκτες τους», στον ΣΥΡΙΖΑ «Όλοι και όλες διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε αποδρομή. Μέχρι πρόσφατα πολλοί/ές τρέφαμε την ελπίδα ή την αυταπάτη ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διεξαγόταν μια θεμιτή και θεσμικά εξασφαλισμένη αντιπαράθεση, που θα μπορούσε να επιλυθεί με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες», αναφέρει το κείμενο, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο «βέλη» προς τη νέα ηγεσία.

«Παρ’ όλα αυτά, ή ακριβώς για όλα αυτά που ζούμε, η διέξοδος είναι Αριστερά (…) Η διαδικασία εκλογής προέδρου είχε μια οπερετική κατάληξη, που εξελίσσεται σε δράμα ολοκληρωτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα, με ελέω θεού πρόεδρο, πηγή όλων των εξουσιών, που ασκεί «αδιαμεσολάβητα» την ηγεσία χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη σύγκλησης των εκλεγμένων συλλογικών κομματικών οργάνων», συνεχίζει στη συνέχεια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίζουν, στρέφοντας τα πυρά τους κατά της ηγετικής ομάδας. Ανάμεσα στις υπογραφές, ξεχωρίζουν αυτές των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Αννέτας Καββαδία, Κώστα Αθανασίου, Έφης Καλαμαρά, Κατερίνας Κνήτου, Πάνου Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέα Ξανθού και Χρήστου Καραγιαννίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here