Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό σε… χειμωνιάτικο – Σε ελεύθερη πτώση ο υδράργυρος, τις βροχές δεν θα γλυτώσει… ούτε η Αττική

0
Για αισθητή αλλαγή της θερμοκρασίας από τα ξημερώματα της Πέμπτης κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι: Πότε ξεκινούν τα κρύα, δυο κακοκαιρίες τα επόμενα 24ωρα!

Δύο διαδοχικές κακοκαιρίες πρόκειται να φέρουν «επιτέλους» το φθινόπωρο στην χώρα μας, με το meteo να προειδοποιεί για «βουτιά» του υδραργύρου σήμερα – ακόμη και 8 βαθμούς στην περιοχή της Αττικής, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 17-19 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, τους 20-22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τα νότια της Πελοποννήσου όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 24-25 °C), τους 19-21 στο Ιόνιο και τους 22-24 στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Όπως φαίνεται, σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονία, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 °C.

Για σήμερα, Πέμπτη, αναμένουμε κάποιες βροχές σε Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Θεσσαλία, ανατολική και κατά τόπους κεντρική Μακεδονία και Θράκη. Τα φαίνομενα αυτά, ωστόσο, δεν θα προβληματίσουν. Η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας θα είναι το Σάββατο, όπου έρχεται νέα κακοκαιρία τύπου Π, δίνοντας βροχές σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια, ενώ όπως ανέφερε χθες ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος δεν την γλιτώνει ούτε… η Αττική. Από Δευτέρα, μάλιστα, μία νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα μας.

emy kairos

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα: Πού θα βρέξει

Στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την ανατολική και κατά τόπους την κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 20, στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Δύο κακοκαιρίες ενόψει: Πότε θα έρθουν τα κρύα

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, προειδοποίησε και εκείνος για σημαντική πτώση της θερμοκρασία την Πέμπτη.

«Μετά την πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες που θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, βρισκόμαστε μπροστά σε δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες. Η μία η οποία θα είναι πάλι τύπου “Π” ξεκινά την Παρασκευή το μεσημέρι και από τα δυτικά και επηρεάζει και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες στη δυτική στη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες. Η δεύτερη κακοκαιρία αφορά το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη και αφορά αρκετές περιοχές. Επίσης σε ό,τι αφορά τα κρύα φαίνεται να έρχονται από τις 16/11 και μετά».

Έρχεται επιτέλους το φθινόπωρο

«Αέριες μάζες από τον Ατλαντικό φέρνουν επιτέλους το φθινόπωρο», ανέφερε την Τετάρτη ο Σάκη Αρναούτογλου.

Βάσει της πρόγνωσής του, την Πέμπτη (9/11) αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε Αττική, Κορινθία και Αρκαδία και Χαλκιδική, ενώ καταιγίδες θα εμφανιστούν στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει, ενώ την Παρασκευή (10/11) βροχές θα εμφανιστούν στα δυτικά και μέχρι το βράδυ μπορεί να φτάσουν έως την Αττική.

Έτσι, το Σάββατο (11/11) ο καιρός θα είναι άστατος σε πολλές περιοχές, όμως μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα θα ανοίξει. Εξαίρεση αποτελεί η δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου στα ανατολικά.

Ο καιρός θα είναι αίθριος την Κυριακή (12/11), αλλά το βράδυ θα γίνει πιο βροχερός και την Δευτέρα (13/11) αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό, που θα δώσει δυνατές βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, αναμένονται άνεμοι έως 6-7 μποφόρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ