Ουκρανία: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από το υπουργείο Υγείας

0

Απεστάλη η ανθρωπιστική βοήθεια του Υπουργείου Υγείας στην Ουκρανία.

Στις αποθήκες του υπουργείου Υγείας στον Ταύρο βρέθηκαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, όπου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού για τον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο.

Περίπου 100 παλέτες με φάρμακα και υλικά θα εστάλησαν στην Πολωνία και στη συνέχεια, μέσω διόδων ανθρωπιστικής βοήθειας, θα προωθηθούν στην Ουκρανία.

 

Άμεση ανταπόκριση

Ο κ. Πλεύρης, δήλωσε, ότι «το υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα αφού ήρθαμε σε συνεννόηση με τους ομολόγους μας, τους υπουργούς Υγείας της Ουκρανίας, οι οποίοι μας ζήτησαν συγκεκριμένο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό το οποίο αποστέλλουμε σήμερα» σημειώνοντας πως «ήδη έχει φύγει μία παρτίδα, σήμερα φεύγει η δεύτερη και επίκειται και άλλη» και προσέθεσε:

«Ο ελληνικός λαός, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας είμαστε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Ευχαριστούμε τις φαρμακευτικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν για τη συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και το υπουργείο Υγείας με υλικά από τις αποθήκες του και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που μας ζητήθηκε».

 

«Η σκέψη μας είναι στους αμάχους»

Από την πλευρά της η κα. Ράπτη επεσήμανε: «Αυτές τις κρίσιμες ώρες, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται στην Ουκρανία. Η σκέψη μας είναι στους χιλιάδες αμάχους, που χάνουν την ζωή τους, ή τραυματίζονται, ή αναγκάζονται να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Είναι τα θύματα μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης μας. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα να μπει τέλος σε αυτήν την τραγωδία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ