Ο απόλυτος ξεριζωμός στην Ουκρανία: Πάνω από 4,5 εκατομμύρια οι πρόσφυγες λόγω του πολέμου

0

Σχεδόν 44.000 Ουκρανοί πρόσφυγες προστέθηκαν στους ήδη πάνω από 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους από τη μέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε την εντολή για εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (HCR).

Η HCR κατέγραψε την Τρίτη ακριβώς 4.547.735 Ουκρανούς πρόσφυγες. Είναι κατά 44.781 περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση της Κυριακής.

Περίπου το 90% αυτών που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία είναι γυναίκες και παιδιά, καθώς οι ουκρανικές αρχές δεν επιτρέπουν σε άνδρες που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία να φύγουν από τη χώρα. 

Εκτίμηση για πάνω από 7 εκατ. εσωτερικά εκτοπισμένων

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περίπου 210.000 μη Ουκρανοί έχουν επίσης εγκαταλείψει τη χώρα, αντιμετωπίζοντας κάποιες φορές δυσκολίες στο να επιτρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.

Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης σε 7,1 εκατ. τον αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΔΟΜ στις 5 Απριλίου.

Συνολικά είναι πάνω από 11 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, είτε διασχίζοντας τα σύνορα για να πάνε σε γειτονικές χώρες είτε βρίσκοντας καταφύγια σε άλλα σημεία της Ουκρανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ